A aparut primul concept de iPhone SE fara crestatura

/, IOS, iPhone/A aparut primul concept de iPhone SE fara crestatura

Versiunile SE de iPhone s-au bucurat de un succes remarcabil in randul fanilor Apple care isi doreau un telefon nou, cu specificatii bune, dar si cu un pret mai redus. Designerii din Cupertino au reusit sa ambaleze cele mai noi tehnologii de baza ale momentului in carcasele unor modele mai vechi, iar aceste terminale s-au vandut excelent, asa ca nu mira pe nimeni faptul ca producatorul nord-american planuieste sa continue in aceasta directie.

Cea de-a doua generatie de SE s-a lansat in 2020 si era echipata tot cu un ecran iPhone LCD ca al lui iPhone 8, chiar daca procesorul si restul componentelor fusesera innoite. Designul a ramas cel familiar, iar dimensiunile ii satisfaceau si pe clientii care nu fusesera asa de incantati de noile modele ale caror diagonale porneau de la 6.1”.

Pentru 2022, lucrurile ar urma sa nu se schimbe prea mult, desi se asteapta ca si noul SE sa aiba un ecran cu crestatura, cum avusese iPhone XR si conectivitate 5G. Modificarile substantiale ar urma sa survina odata cu generatia din 2023, care ar putea sa introduca un nou display, cu o perforatie pentru camera de selfie.

In mediile online au aparut deja primele randari conceptuale ale viitorului iPhone SE, iar imaginile arata un telefon simplu si elegant prin aerul lui spartan. Zvonurile spun ca acest nou model va adopta un ecran de 6.1”, inspirat din cel al viitorului iPhone 13. Asta ar insemna ca difuzorul ar putea fi relocat in partea superioara a displayului, lipit de marginea sasiului metalic.

Randarile cele mai recente dezvaluie si ca iPhone SE 2023 nu are functia Face ID, ceea ce ne face sa ne gandim la prezenta unui scanner de amprenta integrat fie in display, fie in butonul de pornire, cum este pe noile iPad Air. In general, aceasta noua generatie de SE-uri va pastra si limbajul de design introdus de iPhone 12, cu muchiile patratoase si displayul complet plat care disparuse odata cu lansarea generatiei a 6-a.