Am putea avea iPhone cu Face ID si Touch ID anul viitor

/, IOS, iPhone/Am putea avea iPhone cu Face ID si Touch ID anul viitor

Potrivit analistilor Bloomberg Mark Gurman si Debby Wu, Apple ar putea introduce un iPhone echipat cu ambele tehnologii de autentificare in 2021, sau chiar cu un an mai devreme. Desigur, este vorba despre Face ID si Touch ID, cele doua moduri de autentificare patentate de catre Apple, dovedite pana in acest moment a fi cele mai performante in domeniu.

Desi Apple a eliminat Touch ID odata cu iPhone X, se pare ca vom avea parte de o revenire, dar intr-o forma modificata, prin integrarea unui scanner de amprenta intr-un ecran iPhone. Nici Touch ID si nici Face ID nu sunt perfecte, prima intampinand probleme atunci cand degetul utilizatorului este umed, in timp ce a doua are “sughituri” cand telefonul este asezat pe masa. Viitoarea miscare a lui Apple ar urma nu sa inlocuiasca ce avem in prezent, ci sa faca aceste tehnologii complementare, pentru o experienta imbunatatita.

Cativa din fabricantii de telefoane Android au implementat deja scannerele de amprenta ascunse in spatele ecranului. Desi inca la inceput si supusa perfectionarii, aceasta tehnologie pare sa reprezinte viitorul in domeniu, dar Apple are planuri mai mari chiar.

Gigantul nord-american ar lucra la un scanner de amprenta care sa functioneze pe o arie semnificativ mai mare decat cea cu care se lauda in prezent telefoanele care au asa senzori. Am mai scris despre acest subiect, si nu ne-ar mira sa vedem cum o noua generatie de iPhone poate detecta o amprenta pe aproape intreg ecranul.

Acest lucru ar fi cu adevarat spectaculos in cazul in care Apple va reusi sa transpuna in realitate unul din patentele lor de scanner sonic care ar elimina cu totul problemele legate de degete transpirate sau ude. Ramane de vazut ce aduc 2020 si 2021, dar e cert ca vom avea parte de o experienta de autentificare pe iPhone imbunatatita sensibil.