Ancheta in cazul primului Samsung S10 5G care a luat foc

/, Blog, Samsung/Ancheta in cazul primului Samsung S10 5G care a luat foc

La doar cateva saptamani dupa ce Samsung a livrat primele modele de telefoane 5G in Koreea, S10 5G, apare si cel dintai caz care ne pune pe ganduri. Si nu, nu e din cauza nivelului de radiatii despre care vorbesc unii in cazul retelelor 5G, ci din cauza unui terminal care a luat foc.

Nu sunt cunoscute inca detalii despre scenariul acesta, asa ca este prematur pentru a trage orice concluzii. Rapoartele vorbesc despre un detinator de S10 5G care a remarcat ca din telefon iesea fum in timp ce era asezat pe masa. Detinatorul l-a aruncat apoi pe podea si a urmarit cum telefonul a fost distrus de temperatura degajata.

Clientul a dus acel telefon la un service Samsung iar dupa doua saptamani, producatorul koreean a spus ca defectul nu este acoperit de garantie intrucat terminalul prezenta urme de distrugere externa si nu avea nici un indiciu ca o functionare defectuoasa ar fi fost cauza incendiului. Detaliile cazului sunt foarte sumare si nici macar nu stim daca telefonul era pus la incarcat ori daca s-a folosit un incarcator Samsung pentru el.

Samsung S10 5G are cel mai mare acumulator folosit vreodata de koreeni, cu o capaciatate de 4500 mAh si suporta incarcare ultra-rapida multumita unui charger de 25W.

Nu putem sa nu ne aducem aminte de incidentul supranumit “Batterygate” care a implicat nu una, ci doua serii de Galaxy Note 7, si care i-a costat pe Samsung o suma colosala, producatorul fiind nevoit sa retraga INTEGRAL stocul de phableturi in cauza de pe piata.

Totusi, de la Note 7 si problemele sale, Samsung nu s-au mai confruntat cu nici un incident asemanator in care un telefon mobil sa ia foc spontan. O ancheta interna a fost demarata pentru a analiza acest caz, deocamdata izolat.