Android ar putea implementa Face ID la scara mai larga

/, Blog, IOS, iPhone/Android ar putea implementa Face ID la scara mai larga

Compania AMS este cea care furnizeaza senzorii pe care Apple ii foloseste pentru Face ID, dar care fabrica si alte tipuri de senzori similari pe care ii vinde altor producatori precum Huawei sau Xiaomi. Instablitatile din piata de mobile in ultimul an au cauzat ratarea targetului de vanzari pentru AMS in ultimul trimestru 2018, dar lucrurile par sa se dreaga in ultima perioada.

Desi Face ID este o tehnologie proprietara a lui Apple si pe care gigantul din Cupertino inca nu a fost de acord sa o licentieze catre un alt fabricant, concurenta face pasi decisivi in directia implementarii recunoasterii faciale. Spre deosebire de Face ID, Samsung a optat pentru o tehnologie mai simpla, in 2D, si care s-a dovedit a fi destul de usor de pacalit in trecut.

Huawei si Xiaomi au ales un senzor 3D care imbunatateste securitatea acestei tehnologii si care, desi nu se ridica la nivelul lui Face ID, reuseste sa faca o treaba destul de buna in majoritatea cazurilor. Al doilea, si respectiv, al patrulea mare fabricant de telefoane mobile din lume au implementat scanarea faciala 3D pe Huawei Mare 20 Pro si Mi8 Explorer Edition, iar numarul terminalelor care o vor adopta este de asteptat sa creasca in scurt timp.

AMS nu a pomenit nimic despre vreun contract ferm cu fabricanti de telefoane Android care ar vrea sa implementeze la scara mai larga acest tip de recunoastere faciala, dar se asteapta ca cererea sa creasca.

Aceste asteptari sunt generate, in parte, de stabilizarea vanzarilor de iPhone si implicit de comenzile mai ferme din partea nord-americanilor. AMS crede ca odata cu stabilizarea pietei, din ce in ce mai multi fabricanti vor dori sa introduca aceasta tehnologie in terminalele lor.

Ramane de vazut ce cale va fi aleasa, deoarece majoritatea producatorilor se zbat acum sa ofere displayuri ce acopera integral fata telefoanelor mobile, iar senzorii de scanare faciala au nevoie de spatiu, precum celebra crestatura introdusa de Apple fiecare ecran iPhone de la X incoace. Va fi interesant de urmarit in ce directie se vor indrepta lucrurile…