Android P va avea navigare prin gesturi inspirata din iPhone X

/, Blog, IOS, iPhone, Samsung/Android P va avea navigare prin gesturi inspirata din iPhone X

Desi urmatorul sistem de operare Android este inca departe de punctul in care ar putea fi lansat, au „transpirat” deja cateva caracteristici picante legate de anumite functionalitati care vor fi integrate in el. Unul din din cele mai interesante aspecte este faptul ca Android P va include navigare bazata pe gesturi, intocmai ca si iOS pe iPhone X.

Informatia provine chiar de la Google, prin intermediul unui screenshot publicat pe unul din blogurile oficiale. Desi rolul imaginii in cauza era sa arate ca Android P va oferi posibilitatea setarii unui mod de DNS privat, ea aratase o sageata de Back si un buton software asimilat celui de Home.

Ambele detalii au fost identificate de catre Ron Amadeo de la ArsTechnica, caruia ii sarise in ochi absenta unui buton de Aplicatii Recente, traditional in build-urile Android de pana acum. Tot el speculeaza ca sageata de Back ar putea disparea de pe ecran in momentul in care un dialog sau alte optiuni apar in focus.

Nu e de mirare ca Google incearca sa integreze navigarea prin gesturi in urmatorul OS Android. La urma-urmei, nu putini producatori de telefoane incearca sa dezvolte terminale care imprumuta macar una din caracteristicile facute celebre de flagshipul Apple, iar ecranul de pe care lipseste butonul fizic de Home este doar unul din aceste aspecte.

Ne putem astepta ca industria sa fie influentata mai mult decat am fi crezut de noua filosofie adusa de Apple in prim-plan odata cu iPhone X. Disparitia butonului de Home va merge, cel mai probabil, mana in mana cu disparitia scannerului de amprenta, in favoarea scanarii faciale 3D.

Deja se pare ca noile terminale pe care Cupertino planuieste a le lansa in 2018 vor face senzorul de amprenta un element al trecutului, cel putin pana cand un scanner de acest tip va fi putea fi implementat direct in ecranul telefonului.

Pana atunci insa, chiar daca se intampla sa scapati telefonul si sa ii faceti displayul praf, atelierele specializate va pot oferi o inlocuire de ecran iPhone in doar cateva ore, readucandu-va dispozitivul intr-o stare aproape ca noua.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.