Anul aceasta, toate iPhone 13 ar putea avea senzor LiDAR

/, IOS, iPhone/Anul aceasta, toate iPhone 13 ar putea avea senzor LiDAR

Predictii pozitive si interesante apar intr-un raport al analistului Wedbush, Daniel Ives, iar ele se refera la viitoarea generatie iPhone 13, asteptata a se lansa la finalul acestei veri. Potrivit sursei, care inaintase un raport catre investitori, Apple ar planui sa introduca un senzor LiDAR pe toate cele patru versiuni de iPhone 13 pe care le pregateste.

Deocamdata, senzorul LiDAR (prescurtare pentru Light Detection and Ranging) fusese rezervat modelelor Pro de iPhone, el fiind o unealta importanta atat pentru cei care folosesc aplicatii de realitate augmentata (AR), dar si in general, pentru fotografie, ajutand la estimarea adancimii de camp si la focalizare.

Ives spune ca inclusiv iPhone 13 mini ar putea primi aceasta tehnologie, alaturi de camere imbunatatite, astfel ridicandu-se stacheta chiar si in cazul celor mai ieftine iPhone nou-lansate. In cazul in care acest zvon se va dovedi adevarat, el ar putea semnifica faptul ca Apple pregateste inca un val de posibile noutati pe care le-am putea vedea introduse in viitorul apropiat, probabil in 2022.

De obicei, extinderea la toata gama a unei caracteristici tehnologice rezervate initial modelelor de top insemnase ca producatorul nord-american avea pregatite o serie de alte inovatii pe care urma sa le implementeze intr-o noua generatie de telefoane. Dat fiind succesul comercial de care se bucura aceste terminale, nu vedem nici un motiv pentru care Apple ar schimba aceasta “reteta”…

Alaturi de un nou ecran iPhone cu o crestatura mai mica, am putea vedea cea de-a 13-a generatie de telefoane Apple abandonand intr-un final stocarea de 64 GB din oferta lor, considerata in mod unanim (de catre clienti) ca fiind insuficienta pentru stilul de viata al acestor vremuri.

In acelasi timp, este posibil ca stocarea de 1TB sa devina optionala si pentru modelele non-Pro ale lui Apple, fapt care ar creste atractivitatea lor, aducand un plus de vanzari si acestui segment.