Apar ecrane LCD mai ieftine cu scanner de amprenta integrat

/, Blog, iPhone, Samsung/Apar ecrane LCD mai ieftine cu scanner de amprenta integrat

Tehnologia scannerelor de amprenta integrate in ecran face pasi repezi si asta nu poate decat sa ne bucure. Un producator chinez, BOE, anunta ca in curand am putea beneficia de acest tip de senzor si pe ecranele LCD, care sunt sesizabil mai ieftine decat cele OLED.

Se pare ca acesta tehnologie se apropie de maturitate, incat ea se poate extinde la mai multe tipuri de ecrane de telefon mobil fara a implica insa costuri exorbitante. Acest anunt este unul imbucurator mai ales pentru piata telefoanelor entry-level mid-range, intrucat pretul lor nu ar urma sa creasca semnificativ odata cu oferirea celei mai noi tehnologii de autentificare.

In acest moment, ecranele LCD sunt mai groase decat cele OLED din cauza nevoii de a instala si elementul de iluminare necesar afisarii imaginii. Acest lucru a facut ca pana acum, instalarea unui scanner de amprenta in ecranele LCD sa fie imposibila, dar acest lucru se va schimba.

BOE afirma ca ar putea demara productia de ecrane LCD compatibile cu senzorii de amprenta chiar pana la finalul lui 2019, urmand ca ele sa fie disponibile la inceputul anului urmator pentru fabricantii care vor dori sa implementeze aceasta tehnologie.

Desi telefoanele mobile din gama premium folosesc aproape in exclusivitate ecrane OLED si nu au motive sa se intoarca la tehnologia LCD, ea va face un pas inainte si va deschide o noua serie de oportunitati pentru telefoanele ieftine si foarte ieftine.

Ramane de vazut cat de precisi si rapizi vor fi senzorii acestia, data fiind gama de pret. Nu va fi indeajuns doar ca aceasta tehnologie sa fie accesibila la un pret bun; ea va trebui sa fie si competitiva din punct de vedere al performantelor. Altfel va fi cvasi-inutila, iar clientii vor continua sa viseze la experienta pe care o ofera un ecran Samsung sau un ecran iPhone din gamele premium.