Apple ar putea avea noi antene pentru iPhone

//Apple ar putea avea noi antene pentru iPhone

Potrivit analistului Ming-Chi Kuo, 2019 ar putea aduce noi antene pentru telefoanele Apple. Aceasta schimbare de tehnologie ar urma sa imbunatateasca receptia radio in interiorul cladirilor, o caracteristica foarte importanta daca ne gandim ca mai multi proprietari de mall-uri din lume iau in considerare posibilitatea de a pune la dispozitia clientilor un nou serviciu.

In principiu, este vorba de o noua metoda de locare si mapare a interioarelor magazinelor, care sa le permita clientilor sa se orienteze mai usor si mai precis catre zonele care ii intereseaza. Comerciantii ar putea pune la punct propriile harti dinamice ale magazinelor, permitandu-le utilizatorilor sa acceseze mai bine punctele de interes pentru ei si sa isi gaseasca mai usor rutele chiar si in interiorul cladirilor mari, unde sistemele GPS traditionale nu functioneaza atat de bine.

Kuo crede ca Apple va modifica arhitectura si fabricarea antenelor radio de pe iPhone incepand cu anul acesta. In prezent, iPhone au doua antene, ambele fabricate din LCP (Liquid Crystal Polymer), una in partea superioara, una in partea inferioara. Analistul este convins ca Apple va suplimenta numarul acestor antene la nu mai putin patru, din care trei in zona inferioara.

Cea superioara ar urma sa contina si elemente fabricate din poliamida modificata (MPI), in timp ce cele inferioare ar fi confectionate exclusiv din acest material. Schimbarea aceasta, crede Kuo, ar fi cauzata de limitarile inerente ale tehnologiei LCP actuale. Desi utilizarea MPI este, cel putin in teorie, mai ieftina, Kuo crede ca pretul antenelor ar putea creste de fapt cu 10-20 procente, din cauza faptului ca Apple ia in calcul si pregatirile pentru conectivitatea 5G.

Astfel, Kuo considera ca Murata, cei care fabrica antena LCP isi vor reinnoi tehnologia pentru a reveni in forta in 2020, gata pentru 5G. In acest timp, Flexium, Avary, ZDT si DSBJ vor concura pentru componentele din MPI. Se pare ca Apple se apropie de linia dreapta catre un iPhone 5G, care devine o posibilitate din ce in ce mai credibila pentru anul urmator.

Daca va ganditi sa faceti si voi pasul catre lumea 5G, ar fi bine sa aveti grija de telefonul actual pentru a putea obtine un pret de revanzare cat mai bun la momentul oportun. Sau puteti face un drum la un service iPhone pentru a-l readuce intr-o forma optima inainte de acest moment.