Apple ar putea avea un iPhone de 1TB in viitor

/, IOS, iPhone/Apple ar putea avea un iPhone de 1TB in viitor

Leaksterul Jon Prosser a facut recent o postare pe Twitter in care vorbea despre posibilitatea ca Apple sa introduca un telefon cu capacitate de stocare de 1 TB. “Sper ca sunteti toti pregatiti pentru iPhone care au 1 TB,” a scris el pe platforma sociala.

Desi nu a prezentat dovezi care sa sprijine afirmatia lui, Prosser s-a dovedit in a fi foarte precis in multe din “predictiile” facute pana in acest moment, asa ca nu ne-ar suprinde sa vedem ca are dreptate si de aceasta data. El nu a precizat nici care modele de iPhone ar putea beneficia de acest upgrade, insa pare rezonabil sa ne gandim ca este vorba despre generatia a 13-a de telefoane Apple.

In acelasi timp, daca ne uitam la felul in care si-au echipat nord-americanii telefoanele din punct de vedere al stocarii, versiunile Pro au fost cele favorizate. Applea introdus stocarea de 512 GB odata cu iPhone XS si XS Max, in urma cu trei ani, si din cate se poate observa, tendinta este ca o data la doi ani, stocarea sa fie dublata.

Chiar daca pentru cei mai multi utilizatori, 512 GB este deja mult mai mult decat ar avea vreodata nevoie, exista si un segment important de creatori de continut video care se folosesc de iPhone-urile lor pentru a filma mult, iar pentru acestia optiunea de 1 TB ar putea parea extrem de atractiva.

Pe de alta parte, Apple s-a ferit de la bun inceput de cardurile microSD cu care posesorii de iPhone si-ar fi putut extinde stocarea. Nici in raport cu generatiile din urma nu s-a facut vreodata vreo cat de mica referire la stocarea extensibila prin carduri, asa ca putem presupune ca Apple ignora cu cerbicie aceasta optiune, facand aparitia unor iPhone cu 1 TB chiar si mai probabila.

Cat pentru utilizatorii obisnuiti, acestia ar trebui sa se gandeasca bine inainte de a cumpara un telefon Apple, intrucat nu pot sa-l duca la un service iPhone pentru a-i adauga memorie, cum ar face cu un laptop.