Apple ar putea lansa un iPhone 9 Plus

/, IOS, iPhone/Apple ar putea lansa un iPhone 9 Plus

Un zvon nou despre Apple i-ar putea interesa mult pe cei care isi doresc un iPhone nou dar oferit la un pret mai accesibil. Este vorba despre posibilitatea ca Apple sa pregateasca inca un iPhone pentru acest an, tot apartinand gamei entry-level, ca si SE 2. Spre deosebitre de SE 2 insa, care ar urma sa fie derivat din iPhone 8, iPhone 9 Plus, asa cum este numit in prezent acest terminal, ar putea fi bazat pe modelul XR.

Asta inseamna ca acest telefon ar urma sa aiba un ecran iPhone fara Home Button, similar cu cel al lui XR. Crestatura ar urma insa sa fie mai mica, intrucat se zvoneste ca Apple ar renunta la costisitoarea tehnologie Face ID pentru a putea mentine pretul cat mai scazut. Modelul iPhone 9 Plus ar beneficia insa de functia Touch ID, integrata in butonul lateral de pornire, asa cum vedem la unele telefoane Samsung sau ale producatorilor de top chinezi. Zvonurile nu exclud insa nici posibilitatea ca acest model sa fie derivat din versiunea mai mare a lui iPhone 8, modelul 8 Plus.

Pe partea de tehnologie, iPhone 9 Plus ar putea pastra o singura camera principala, tot din ratiuni de pret. Este posibil ca acest telefon sa fie echipat cu artificii software care sa simuleze cateva din cele mai populare efecte foto ale noilor iPhone cu cel putin doua camere, cum ar fi cel bokeh.

Procesorul ar putea fi un A13 Bionic, fie generatia care ii va succeda, in timp ce memoria RAM ar urma sa fie de 3 GB. Analistul Ming-Chi Kuo crede ca iPhone 9 Plus ar putea fi pus in vanzare cu un pret foarte accesibil, cel putin pentru un telefon Apple. Preturile ar porni de la 499 de dolari in versiunea cu cea mai putina stocare. Ramane de vazut daca Apple va ridica stacheta la acest capitol, introducand 128 GB ca stocare standard in locul celei de 64 GB, care este deja insuficienta.

Desi mai multe modele de iPhone inseamna mai multe alegeri pentru clientii Apple, in special pentru cei care nu isi permit unul din telefoanele din gama premium, Cupertino va trebui sa isi cantareasca optiunile foarte bine. Nu avem inca o analiza de pret pentru modelele ieftine pe care le pregateste Apple, insa e de asteptat ca profitul per unitate al acestor terminale sa fie destul de mic in comparatie cu cel generat de modelele de varf. Iar in cazul in care clientii vor opta masiv pentru aceste modele mai ieftine, profitul general al gigantului nord-american ar putea avea de suferit.

Pe alta parte, in cazul in care modelele ieftine de iPhone sunt fabricate in principal din componente preexistente, profitul ar putea exploda, datorita costurilor sensibil reduse cu cercetarea si dezvoltarea.