Apple ar putea reintroduce Touch ID in China

/, IOS, iPhone/Apple ar putea reintroduce Touch ID in China

Zvonuri foarte interesante ajung din presa chineza, iar ele par a indica faptul ca Apple ar putea lua in considerare reintroducerea Touch ID pe un model destinat acestei piete. Informatia vine de la publicatia The Global Times, care afirma ca Apple ar lucra la o versiune de iPhone pentru piata chineza, care sa reintroduca Touch ID ca si masura de a diminua pretul unui astfel de telefon si pentru a impulsiona astfel vanzarile.

Sursa chineza pretinde ca gigantul din Cupertino ar urma sa elimine modulul de Face ID, care este o componenta costisitoare, urmand a utiliza un nou tip de ecran iPhone de tip OLED, care va avea un cititror de amprenta integrat si o crestatura mult mai mica.

Desi Face ID este pentru moment cea mai avansata tehnologie de autentificare pe telefoanele mobile, ea vine cu un cost care urca pretul final al telefoanelor Apple peste concurenta. Vanzarile de iPhone in China au cunoscut un declin in ultima perioada, iar un terminal mai ieftin ar putea sa reprezinte o gura de aer proaspat pentru Apple.

In continuare, cele mai multe iPhone de pe piata inca folosesc Touch ID integrat in butonul Home, autentificarea vizuala fiind disponibila doar pe pentru modele: X, XR, Xs si Xs Max. Pana cu putin timp inainte de lansarea lui iPhone X au existat o sumedenie de zvonuri care mentionau cercetarile pe care Apple le-ar fi facut in directia scannerelor de amprenta integrate in ecran, dar in cele din urma compania nord-americana a ales Face ID.

In cazul in care Apple introduce Touch ID am putea asista la o expansiune a gamei de telefoane oferite, dar pentru moment nu ne ramane decat sa asteptam noutati legate de acest subiect.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.