Apple ar putea renunta la displayurile Samsung

/, IOS, iPhone/Apple ar putea renunta la displayurile Samsung

Faptul ca Apple isi doreste o independenta cat mai mare fata de Samsung nu reprezinta o noutate. Producatorul koreean se pricepe foarte bine la fabricarea panourilor OLED care intra in componenta fiecarui ecran iPhone din seriile premium, in timp ce telefoanele mai ieftine ale americanilor sunt echipate cu displayuri LCD facute de LG sau BOE.

Recent aparuta pe piata de LCD-uri, firma chineza BOE, deja are contracte cu Apple, in paralel cu LG. Desi pana in acest moment, BOE nu s-au aventurat in teritoriul OLED, se pare ca Apple le-ar fi dat de inteles ca sunt dispusi sa cumpere acest tip de displayuri de la ei in momentul in care vor putea fabrica piese care sa se ridice la inaltimea asteptarilor gigantului din Cupertino.

ETNews afirma ca surse apropate lui BOE au confirmat interesul companiei intr-o investitie semnificativa care sa le permita sa intre pe piata ecranelor OLED. Se pare ca BOE planuieste sa puna in functiune nu mai putin de zece linii de productie in orasul Sichuan (China) pe care sa inceapa sa fabrice panouri OLED care ar putea ajunge la Apple.

E de mentionat ca inca nu putem vorbi inca de un contract sau vreo intelegere oficiala intre Apple si BOE, in principal din cauza ca nord-americanii doresc intai sa se convinga de calitatea ecranelor pe care le vor produce chinezii. Aceste zvonuri sunt credibile, intrucat Apple va lansa patru modele de iPhone in acest an, iar daca BOE va reusi sa satisfaca cerintele pentru a echipa aceste telefoane, contractele ar insemna o droaie de bani.

Chiar daca ecranele lui BOE vor fi instalate pe versiunile mai ieftine ale noii generatii de iPhone, tot putem discuta despre un castig important pentru chinezi. La urma-urmei, nu trebuie sa uitam ca cel mai bine vandut telefon Apple in 2019 a fost unul cu ecran LCD, si anume iPhone XR, cu peste 45 milioane de unitati.

In cazul in care BOE reuseste sa devina furnizor de OLED-uri al lui Apple, ar putea insemna inceputul sfarsitului dependentei americanilor de ecranele fabricate de Samsung.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.