Apple ar putea revolutiona scannerele de amprenta

/, IOS, iPhone/Apple ar putea revolutiona scannerele de amprenta

Touch ID ar putea reveni in echiparea viitoarelor iPhone, dar nu in formatul pe care l-am cunoscut pana la iPhone 8. Potrivit unui reportaj al lui AppleInsider, producatorul nord-american ar lua in considerare dezvoltarea unor noi tehnologii de scanare biometrica a amprentelor care ar putea revolutiona felul in care ne autentificam pe dispozitivele noastre.

Aceasta tehnologie este una destul de complexa, dar avantajele pe care le-ar aduce in industrie sunt semnificative. Pe scurt, unul dintre patentele lui Apple pomeneste despre un generator de semnal acustic sau pulsuri, integrat in displayul telefonului, si care ar putea mapa, citi si recunoaste o amprenta cu o precizie si viteza mult mai ridicate decat tot ce exista acum pe piata.

Totusi nu viteza sau acuratetea scanarii reprezinta elementul cel mai demn de luat in seama. In cazul in care aceasta tehnologie va fi intr-adevar dezvoltata la nivel de larg consum, ea ar permite ca intregul ecran sa se transforme intr-un gigantic scanner de amprenta. Astfel, utilizatorii nu ar mai trebui sa isi pozitioneze degetul intr-o anumita zona a ecranului, scanarea putand fi facuta in orice punct de pe suprafata lui. Unele voci spun ca producatorul chinez Xiaomi ar avea deja un prototip care functioneaza in acest fel, dar inca nu avem certitudini despre acest fapt.

Suna un pic a filme SF, dar se pare ca Apple a trasat deja in linii mari directia in care ar putea fi dezvoltata aceasta tehnologie, asa ca ne putem astepta ca ea chiar sa apara. Desigur, este prematur a estima cand am putea-o avea la indemana, dar merita sa visam la ea, in mod cert.

Inclusiv iPhone 8 utilizeaza un scanner de amprenta optic, a carui acuratete nu este intotdeauna multumitoare. Este cateodata de ajuns sa avem degetul ud ca acest senzor sa nu recunoasca amprenta inregistrata, iar acest lucru poate fi frustrant. Alti fabricanti, printre care si Samsung, au optat pentru o noua generatie de scannere biometrice, care functionaza cu ultrasunete. Rezultatele scanarilor nu mai sunt influentate de umezeala sau impuritati pe suprafata senzorului, intrucat el realizeaza o imagine de tipul ecografiei.

In cam aceeasi directie pare sa se indrepte si Apple, folosind transduceri acustici si impulsurile generate de module speciale integrate in display. Ramane de vazut si ce parere vor avea Qualcomm despre aceasta tehnologie, intrucat ei deja fabrica senzorii ultrasonici integrati in ecran despre care vorbisem mai sus si care vor fi prezenti in Samsung S10 si S10+.

Cat despre o inlocuire sticla iPhone in viitor, nu putem decat astepta ca sa vedem cat de complexa va fi alcatuirea unui display Apple si cat de reparabil este in cazul in care va trebui servisat in urma unui accident.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.