Apple are inca un proces legat de incarcatoarele sale

/, IOS, iPhone/Apple are inca un proces legat de incarcatoarele sale

In California a fost intentat un nou proces impotriva lui Apple. O firma de avocatura a inaintat o plangere penala impotriva fabricantului din Cupertino, la intiativa Monicai Emerson, cerand despagubiri pentru toti clientii afectati de una din erorile afisate de dispozitivele mobile Apple.

Este vorba despre acea erorare pe care in special iPhone-urile o afiseaza atunci cand sunt conectate la cabluri neautorizate de catre Apple, si care previne incarcarea lor. De la implementarea aceste functii de siguranta, cel mai probabil in versiunea iOS 10.1.1, au aparut diverse plangeri in mediul online care reclamau faptul ca aceasta eroare a fost generata inclusiv atunci cand utilizatorii folosisera incarcatoare si cabluri originale Apple.

Este cunoscut faptul ca Apple sunt foarte grijulii cu toate dispozitivele lor, dar din experienta proprie stim ca iPhone se incarca fara probleme din aproape orice sursa atat timp cat este folosit un cablu autorizat. In lipsa lui, este posibil ca telefonul sa nu primeasca toate informatiile necesare si sa blocheze incarcarea pentru a preveni potentiale daune.

La fel de ciudata este actiunea in instanta a Monicai Emerson, care a ales sa apeleze la avocati in loc sa mearga mai intai la un service autorizat iPhone pentru a incerca sa remedieze problema sau sa ceara din partea lui Apple o inlocuire a incarcatorului sau cablului, in cazul in care ar fi fost gasite ca fiind neconforme.

Emerson reclama faptul ca Apple ar fi introdus deliberat aceasta functie in sistemul lor de operare pentru a-i determina pe posesorii de iPhone sa achizitioneze incarcatoare noi. Nu exista inca declaratii in dosar care sa ateste daca petenta a folosit atat incarcatorul, cat si cablul original Apple, dar cel mai probabil aceste informatii vor aparea in curand.

Avocatii lui Emerson adauga ca mii de clienti Apple ar fi fost afectati de funtionalitatea introdusa in sistemul de operare iOS in noiembrie 2016, estimand costurile de inlocuire ale incarcatoarelor si cablurilor in cauza la aproximativ 5 milioane de dolari.

Comentand aceasta stire, site-ul MacRumors adauga ca este putin probabil ca Apple sa isi fi sabotat propriile incarcatoare, desi este oficial ca au luat masuri impotriva fabricantilor de cabluri care nu respecta standardele companiei. Aceeasi sursa mentioneaza ca uneori, alerte false pot fi generate dintr-o multitudine de alte cauze, cum ar fi un pin murdar al conectorului Lightning.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.