Apple continua investitiile in ecranele Ceramic Shield

/, IOS, iPhone/Apple continua investitiile in ecranele Ceramic Shield

Apple au anuntat recent ca vor continua programul de investitii in proiectul Ceramic Shield dezvoltat impreuna cu Corning, unul din cei mai mari si importanti fabricanti de sticla pentru ecranele dispozitivelor mobile, fie ele tablete, telefoane, ceasuri smart sau altele.

Pana in acest moment, gigantul din Cupertino a cheltuit in jur de 450 de milioane de dolari pentru proiectele sale in colaborare cu Corning, urmand o noua transa de 45 milioane dedicata continuarii dezvoltarii produsului Ceramic Shield, care fusese utilizat prima data pentru un ecran iPhone 12. Deocamdata nu se stie daca tehnologia Ceramic Shield va ramane integral in proprietatea lui Apple sau o vor oferi prin licentiere si altor producatori de gadgeturi.

Colaborarea dintre Apple si Corning dainuie de foarte multi ani, inca din zorii telefoanelor iPhone. Initial, telefonul lui Apple ar fi trebuit sa aiba un ecran acoperit cu plastic, insa Steve Jobs remarcase ca acel strat protector se zgaria foarte usor, mai ales cand telefonul s-ar fi aflat intr-un buzunar, alaturi de chei, monede, sau alte obiecte asemanatoare.

Cu doar cateva luni inainte de lansarea primului iPhone, in 2007, Jobs a insistat asupra conducerii companiei Corning sa produca Gorilla Glass, un tip de sticla cu bune proprietati conductive pentru gesturile de pe ecranele de telefon, dar cu o rezistenta exceptionala la zgariere, dand astfel tonul unei revolutii in industrie.

Ceramic Shield este cea mai noua generatie de sticla special gandita pentru telefoane mobile, iar Apple afirma ca ea este de pana la patru ori mai rezistenta la socuri decat tot ce putem gasi in acest segment. Teste independente de perforare au aratat ca un ecran de iPhone 11 rezistase la o presiune de 352 de Newtoni, in timp ce unul Ceramic Shield de pe generatia a 12-a a rezistat la 443 de Newtoni. Nu ne ramane decat sa asteptam o noua iteratie Ceramic Shield care ar putea face viitoarele iPhone chiar si mai rezistente.