Apple cumpara fabrica de modemuri de smartphone Intel

/, IOS, iPhone/Apple cumpara fabrica de modemuri de smartphone Intel

Nu este un secret ca Apple isi doreste o independenta cat mai mare atunci cand vine vorba de furnizarea componentelor care intra in alcatuirea dispozitivelor lor, fie ca e vorba de un banal ecran iPhone, modemuri, procesoare sau orice altceva. Apple a continuat sa internalizeze fabricarea a din ce in ce mai multe piese, iar cea mai recenta achizitie ar putea insemna un important pas in fata pentru gigantul nord-american.

Apple a achizitionat fabrica de modemuri de smartphone a lui Intel pentru suma de 1 miliard de dolari, cu trecerea in proprietatea celor din Cupertino asteptata pentru ultimul trimestru al acestui an. Se zvonise de mai multa vreme ca Apple ar planui sa cumpere afacerea cu modemuri a lui Intel pentru a accelera productia unui model compatibil 5G, iar acum aceste zvonuri au fost confirmate.

Desi Apple a ajuns la o intelegere cu Qualcomm in ceea ce priveste modemurile 5G de pe viitoarele iPhone, e clar ca nu este de ajuns. Intel au progresat foarte lent in dezvoltarea unui modem 5G, facandu-i pe Apple sa cada la invoiala cu Qualcomm pentru a incerca sa livreze un iPhone 5G in 2020. Acum ca cei 2200 de angajati, impreuna cu intreaga proprietate intelectuala, echipamente si restul detaliilor legate de modemurile de telefon trec la Apple, ne asteptam ca dezvoltarea sa fie accelerata semnificativ.

Apple va detine dupa finalizarea tranzactiei peste 17000 de patente, de la arhitectura la moduri de functionare si protocoale de comunicatii mobile. Intel poate lucra in continuare la modemuri pentru calculatoare si Internet of Things, dar fara a putea reveni in industria telefoanelor mobile.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.