Apple cumpara modemuri 5G de la Qualcomm si Samsung

/, IOS, iPhone/Apple cumpara modemuri 5G de la Qualcomm si Samsung

Apple a decis sa abandozene parteneriatul cu Intel in ceea ce priveste dezvoltarea modemurilor 5G pentru iPhone intrucat fabricantul de procesoare a inregistrat o evolutie foarte lenta in comparatie cu nevoile gigantului din Cupertino. Pentru a putea aduce pe piata un iPhone cu conectivitate 5G in 2020, Apple a trebuit sa faca o serie de compromisuri si astfel s-a ajuns la o noua colaborare cu doi parteneri mai vechi, Samsung si Qualcomm.

Este de notorietate disputa legala dintre Apple si Qualcomm, cu procese care dureaza de ani indelungati. Totusi Apple a trebuit sa ajunga la o serie de termeni comuni cu Qualcomm, asa ca acceptat plata unor despagubiri in valoare de 6 miliarde de dolari pentru a se putea reaseza la masa discutiilor. La fel, in cazul lui Samsung, Apple a fost nevoit sa reintroduca pe lista furnizorilor producatorul koreean, dupa ce renuntase cu ani in urma la modemurile lui, in favoarea lui Intel.

Nord-americanii au ales insa sa lanseze oferte de cumparare a modemurilor 5G ambilor fabricanti, intocmai pentru a-i pune intr-o relatie de concurenta directa si a-i forta sa ofere un pret cat mai mic in schimbul unei parti cat mai mari din productia contractata. Datorita popularitatii imense a telefoanelor create de Apple, ne asteptam ca ambii furnizori de modemuri sa se bata cu ferocitate pentru fiecare procent din acest contract foarte banos.

Aceasta afacere ar insemna un boost important pentru koreeni, care sunt si furnizori de RAM si memorie de stocare pentru Apple. Mai mult, cel putin un ecran iPhone este inca fabricat si livrat de catre Samsung, in ciuda eforturilor lui Apple de a sparge monopolul prin asocieri cu alte firme precum LG.

In ciuda faptului ca un iPhone 5G in 2020 nu este 100% cert, stim ca telefoanele care sunt asteptate in septembrie 2019 NU vor avea acest tip de conectivitate. Apple spera ca in 2020, datorita noilor displayuri la care lucreaza si modemurilor 5G, sa readuca cifrele vanzarilor de iPhone iar in zona a 200 de milioane de unitati vandute.