Apple ii datoreaza 440 milioane de dolari lui VirnetX pentru patente

/, IOS, iPhone/Apple ii datoreaza 440 milioane de dolari lui VirnetX pentru patente

Apple a pierdut inca un apel intr-un process intentat de compania Virnet X Inc. in 2012. Desi initial, VirnetX fusesera dispusi sa ajunga la o intelege cu Apple, compania din Cupertino a ripostat, asa ca procesul a fost prelungit. De la suma initiala de 302 milioane, prima curte a ajuns la 368, dar acest lucru nu i-a oprit pe Apple.

Recent, o curte de apel nord-americana a judecat inca un termen, obligand pe Apple la o plata care acum se ridica la 440 de milioane USD reprezentantsuma initiala la care s-au adaugat dobanzi, penalitati si alte costuri suplimentare.

Apple au fost acuzati ca au incalcat niste patente care apartineau lui VirnetX si le-au folosit in securizarea transmisiilor de date prin LTE. Aceste patente ar fi fost utilizate de Apple in mai multe dispozitive si tehnologii care au fost integrate inclusiv in FaceTime pe laptopurile MacBook, iPaduri si iPhone. VirnetX ar urma sa primeasca $1.8 pentru fiecare dispozitiv vandut care contine patentul lor.

Totusi Apple nu se opreste aici, dand publicitatii un comunicat prin care isi exprima dezamagirea vis-a-vis de decizia acestei curti. Cum procesul nu este inca terminat, Apple hotaraste sa mai faca un apel, potrivit Reuters. VirnetX inca nu si-a exprimat pozitia oficiala in acest caz.

Acest proces ar putea avea o influenta asupra pretului actiunilor Apple, asa cum a mai fost cazul in situatii similare, dar nu va afecta dezvoltarea de noi produse. Fanii gigantului din Cupertino pot sta asadar linistiti in aceasta privinta. Iar cei care au probleme cu device-urile lor, pot apela cu incredere la specialistii dintr-un service iPhone.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.