Apple inlocuieste gratis anumite ecrane de iPhone 11

/, IOS, iPhone/Apple inlocuieste gratis anumite ecrane de iPhone 11

Un numar de posesori de iPhone 11 s-au confruntat in ultima vreme cu o problema severa care le-a afectat telefoanele. Displayurile lor nu mai reactionau la atingere, devenind practic inutilizabile. Apple a aflat de aceasta situatie si a cercetat intern problema, stabilind ca anumite loturi au fost afectate de o problema de fabricare.

Este vorba despre iPhone 11 produse in perioada noiembrie 2019 si mai 2020, iar gigantul nord-american ii sfatuieste pe cei care au acest model sa verifice data fabricatiei. Utilizand numarul de serie, posesorii de iPhone pot afla cand a fost fabricat terminalul lor, putand cere apoi servisarea lui, in cazul in care se afla in intervalul mentionat, chiar daca nu s-au confruntat cu aceasta problema deocamdata.

Apple mentioneaza si faptul ca pentru a putea fi schimbat touchscreen-ul, sticla telefonului trebuie sa fie intacta. Astfel, daca aveti un telefon Apple din seria a 11-a cu ecranul spart, va trebui sa trageti mai intai o fuga la un service pentru o inlocuire sticla iPhone, inainte de a preda dispozitivul unui centru autorizat. Inlocuirea touchscreenului este gratuita, iar producatorul ii sfatuieste pe utilizatori sa faca un backup al telefonului inainte de a-l trimite in service.

Pentru moment, nu s-a facut nici o mentiune despre care va fi soarta celor care s-au confruntat cu acesta problema si si-au inlocuit touchscreenul de iPhone 11 pe propria cheltuiala. Mai multe voci spun ca acesti clienti ar trebui sa ii contacteze pe Apple, sa ofere dovada platii pentru acest serviciu si sa ceara apoi o compensare, desi este greu de crezut ca vor primi banii inapoi. Cel mai probabil, ar fi vorba despre credit in magazinele Apple, care, desi nu este pe cat de multumitor si-ar dori unii, este totusi mai mult decat nimic.