Apple introduce senzori 3D in 2020

/, IOS, iPhone/Apple introduce senzori 3D in 2020

Analistul Ming-Chi Kuo afirma ca in 2020, Apple ar putea introduce un senzor nou in telefoanele lor, bazat pe tehnologia Time-of-Flight, care sa imbunatateasca semnificativ capabilitatile AR (Augmented Reality). Stim ca pentru 2019, unele modele de iPhone au primit o a treia camera, dar acel senzor nu este unul de tip ToF. Apple planuieste sa foloseasca unul anul viitor si a contactat deja cativa producatori pentru a crea unul.

Apple a introdus realitatea augmentata prin ARKit, ajuns acum la generatia a doua in iOS 12 si urmand sa lanseze ARKit 3 odata cu iOS 13. ARKit 3 ar urma sa beneficieze de capabilitatile superioare ale noului senzor 3D pentru a oferi efecte de iluminare imbunatatite bazate pe adancime, incluzand efectul bokeh adaptat la AR.

In prezent, senzorii de pe iPhone functioneaza in baza principiului numit “lumina structurata”, desi recentele update-uri in domeniul ToF ofera precizie mai buna, o raza de actiune mai mare si sunt mai putin influentati de lumina solara.

Noul senzor 3D ToF al lui Apple ar urma sa opereze la o distanta mai mare decat cea pe care o percep deocamdata telefoanele Android, fiind eficace pana la 4.5 metri. Se pare ca Apple va utiliza senzori bazati pe tehnologia VCSEL (Vertical-cavity surface-emitting laser), similari cu cei care se gasesc in prezent in mousii laser, in imprimatele laser, ochelarii smart sau in Face ID.

Asteptam cu nerabdare si un nou tip de ecran iPhone care sa puna in valoare la maximum capacitatile acestei tehnologii. Se pare ca Apple va renunta in sfarsit la displayul LCD al lui iPhone XR in favoarea unuia AMOLED, asa ca ne putem gandi ca in 2020 compania nord-americana va oferi o experienta de utilizare mult imbunatatita, chiar si pe terminalele entry-level.