Apple modifica iPhone 7 si 8 ca sa le poata vinde iar in Germania

/, IOS, iPhone/Apple modifica iPhone 7 si 8 ca sa le poata vinde iar in Germania

Un proverb zice ca acolo unde e dorinta adevarata, se gaseste o cale, iar cele mai noi zvonuri din tabara Apple par sa il confirme pe deplin. Se pare ca fabricantul nord-american a decis sa modifice iPhone 7 si 8 pentru a putea continua sa le vanda pe piata germana. Aceste modificari se refera doar la un anumit cip prezent in modemurile Intel al acestor terminale si nimic altceva.

In urma unui proces intentat de catre Qualcomm, o curte germana de justitie a decis ca Apple nu poate vinde pe teritoriul tarii anumite modele de telefoane, intrucat ele incalca un patent detinut de Qualcomm. Batalia dintre cele doua companii se poarta de multa vreme in salile de judecata si sunt intentate procese de ambele parti. Totusi in noiembrie anul trecut, un judecator german a interzis lui Apple sa comercializeze modelele din gamele iPhone 7 si iPhone 8.

Cum Apple nu isi poate permite sa le retraga din aceasta importanta piata europeana, inginerii s-au pus imediat la treaba, potrivit sursei germane WinFuture. Astfel, in colaborare cu Intel, au construit un modem care nu contine cipul buclucas, responsabil pentru o anumita rutina de control al consumului de curent cat timp functioneaza modemul.

Sursa germana mentioneaza ca a descoperit deja doua noi nume de cod-produs care nu mai fusesera intalnite pana acum. Este vorba despre MN482ZD/A, care corespunde unui iPhone 7 negru cu 128 GB de memorie si MQ6K2ZD/A, pentru un iPhone 8 de 64 GB, in culoarea space grey. Ne asteptam ca Apple sa extinda oferta in scurt timp, incluzand toate modelele disponibile in restul pietelor europene.

Se estimeaza ca ar putea trece mai putin de o luna pana cand aceste noi versiuni de iPhone 7 si 8 vor ajunge in magazinele germane, precum si la operatorii de telefonie mobila. In momentul in care se intampla acest lucru, procesul lui Qualcomm impotriva lui Apple ar trebui sa se se simplifice, probabil ajungandu-se doar la niste despagubiri si eventual amenzi.

La randul lor, Qualcomm ar trebui sa se grabeasca sa solutioneze acest proces, intrucat ei au blocati 1.52 miliarde de dolari sub forma de cautiune, ceruti de justitia germana pentru a institui interzicerea de a vinde terminalele iPhone in cauza.

Toata aceasta poveste insa reprezinta mai degraba victorii mici in lupta pe care o da Apple pentru a se desprinde de cat mai multi terti de care depinde fabricarea de iPhone. Sa vedem daca vor face si pasul cel mare, anume dezvoltarea unui ecran iPhone propriu.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.