Apple opreste downgrade-urile de la iOS 12.1.3

/, IOS, iPhone/Apple opreste downgrade-urile de la iOS 12.1.3

Utilizatorii de iPhone care au instalat versiunea 12.1.3 a lui iOS nu vor mai putea face downgrade la versiunile anterioare, iOS 12.1.1 si respectiv, iOS 12.1.2. Politica de suspendare a semnarii versiunilor mai vechi ale sistemelor de operare este una cunoscuta pentru Apple, care incearca astfel sa se asigure ca utilizatorii dispozitivelor compatibile beneficiaza de cele mai noi patchuri de securitate si de cele mai stabile versiuni ale aplicatiilor si sistemului de operare.

Odata cu lansarea lui iOS 12.1.3, Apple a suspendat semnarea celorlalte doua versiuni 12.1, asa ca daca ati apucat sa o instalati pe cea mai recenta, nu veti putea face downgrade. Daca inca nu aveti iOS 12.1.3 instalat, inca puteti folosi telefonul, desi e recomandat sa vi-l aduceti la zi.

Gigantul din Cupertino este deja in faza de testare a versiunii beta a lui iOS 12.2, care va introduce noi Animoji si functionalitati extinse in ecosistemul HomeKit, Apple News pentru Canada si alte noutati.

Pana la iOS 12.3 insa, este asteptat iOS 12.1.4, care sa readuca functionalitatea Group FaceTime, aplicatie care a fost recent suspendata dupa descoperirea unui bug ce oferea posibilitatea initiatorului unei conversatii sa asculte ce se vorbea la celalalt capat chiar si fara ca interlocutorul sa accepte apelul. In Statele Unite a fost demarata o ancheta federala privind aceasta bresa de securitate, iar Apple si-a cerut in mod public scuze, pornind simultan un proces de revizuire a intregii aplicatii.

Ca aproape de fiecare data, cu schimbarile majore de sistem de operare este posibil sa intampinati ceva probleme cu consumarea prematura a bateriei, insa ele dispar indeobste dupa ce iPhone-urile isi updateaza continutul. Doar in cazuri rare aceste probleme se mentin mai mult de cateva zile. Daca doriti sa fiti feriti de asemenea necazuri, e bine sa asteptati o versiune secunda a generatiei noului sistem de operare, care de obicei rezolva problemele bateriei.

Upgrade-urile se fac automat, asa ca nu va trebui sa va adresati unui service iPhone pentru a va aduce telefonul la zi.