Apple patenteaza ideea unui ecran care se repara singur

/, IOS, iPhone/Apple patenteaza ideea unui ecran care se repara singur

Zvonuri despre planurile lui Apple de a crea un iPhone flexibil au tot aparut in ultimii ani, dar pana in acest moment, nimic nu s-a concretizat in vreun fel. Totusi, cel mai recent patent Apple dezvaluit de catre U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) vorbeste despre o idee inovatoare, chiar daca pare de domeniul stiintifico-fantasticului.

Pe scurt, Apple a inaintat acest patent pentru a-si proteja ideea de a fabrica un ecran iPhone flexibil, care are in componenta sa un strat care se repara singur. Nu avem detalii despre tehnologia in sine, dar stim ca ea nu va functiona “ca prin magie”. Apple mentioneaza ca “procesul de reparare va fi initiat sau catalizat de aplicarea unor factori externi, cum ar fi caldura, lumina, curent electric sau alte tipuri de stimuli.”

Desigur, implementarea unei asemenea tehnologii nu inseamna ca daca va faceti praf ecranul telefonului, el se va repara singur. Apple adauga ca “in timpul folosirii normale a unui dispozitiv, exista posibilitatea sa apara imperfectiuni si mici defecte sau zgarieturi ale displayului, pe care tehnologia de auto-reparare le-ar putea elimina sau diminua considerabil.”

Exist voci care sustin ca Apple a cerut niste mostre de ecrane flexibile de la Samsung, insa aceasta veste nu este sustinuta deocamdata de dovezi. La fel, se presupune ca producatorul nord-american nu ar fi interesat de fabricarea unui telefon care sa semene cu Motorola Razr, ci mai degraba un hibrid de iPhone si iPad, care ar fi mai aproape ca filosofie de design de Galaxy Z Fold2.

In modul inchis, el ar arata aproape ca un iPhone mai gros, in timp ce desfacut, ar semana mai mult cu un iPad mini. Terminalul ar urma sa ruleze iPadOS in loc de iOS, dar va incorpora si toate functionalitatile unui telefon mobil traditional.

Cele mai optimiste voci cred ca am putea vedea un asemenea telefon flexibil de la Apple undeva in 2023.