Apple patenteaza un ecran care este si difuzor

/, IOS, iPhone/Apple patenteaza un ecran care este si difuzor

Viitorul telefoanelor Apple s-ar putea schimba radical in ceea ce priveste sunetul, intrucat producatorul nord-american a patentat un tip de ecran care functioneaza si ca un difuzor. Desigur, patentarea nu inseamna automat ca Apple se grabeste sa introduca o asemenea tehnologie prea curand, dar posibilitatile pe care le ofera ea sunt intr-adevar interesante.

Apple nu este primul fabricant care se aventureaza in acest teritoriu inca necunoscut. La MWC 2019, LG a prezentat telefonul G8 ThinQ echipat cu un display de tip Crystal Sound OLED care putea emite sunete. Aceasta arie era pozitionata in partea de sus a telefonului si ea elimina nevoia de a instala un difuzor pentru conversatii.

Gigantul din Cupertino a dus lucrurile mult mai departe cu acest patent si avem de-a face cu un intreg ecran care functioneaza ca si difuzor. Patentul, desi sumar, arata ca intregul ecran ar putea avea o miscare oscilatorie, intocmai ca diafragma unui difuzor conventional. De la o asemenea idee si pana la integrarea ei intr-un produs final este un drum foarte lung, insa a sti ca asa ceva este posibil, macar si in teorie, reprezinta un lucru de-a dreptul maret.

Dupa ce Apple a eliminat mufa de 3,5mm odata cu lansarea lui iPhone 7, nu ne-ar surprinde total sa vedem ca pana si difuzoarele conventionale vor evolua, transformandu-se in ceva cu totul nou, imposibil de imaginat cu doar cativa ani in urma.

Este greu de estimat in ce stadiu de dezvoltare se afla aceasta tehnologie, dar am putea-o vedea introdusa in curand, in cazul in care ea se va dovedi functionala la standardele pentru care sunt recunoscuti Apple in lumea audio.

Cat despre ce ar insemna o inlocuire sticla iPhone pentru un asemenea telefon, este imposibil de ghicit. Pe masura ce evolueaza, telefoanele mobile devin din ce in ce mai sofisticate, dar ne bucura faptul ca atelierele de reparatii gasesc in permanenta solutii pentru a veni in intampinarea clientilor care se confrunta cu probleme.