Apple pregateste propriul modem 5G

/, IOS, iPhone/Apple pregateste propriul modem 5G

Dupa ce Qualcomm si Samsung au declarat ca nu sunt dispusi sa vanda modemuri 5G catre Apple, se pare ca gigantul nord-american isi concentreaza eforturile pentru a dezvolta propriul modem pentru iPhone si tablete. Qualcomm sunt implicati in neumarate dispute legale cu Apple, asa ca refuzul lor este cat se poate de intermeiat, in timp ce Samsung a motivat decizia prin capacitatile mici de productie pe care le are, si care nu ii permit sa vanda altor firme modemurile 5G Exynos.

Cea mai recenta generatie de iPhone a fost echipata cu modemuri produse de Intel, insa compania este departe de a putea livra tehnologie 5G pentru a 11-a editie a telefonului Apple. Intel au informat fabricantul din Cupertino ca ar putea veni cu un modem 5G functional in primavara lui 2020, cel mai devreme, cu destul de slabe sanse de a le avea gata pentru productia de masa in timp pentru a doua jumatate a acelui an. Cum Intel nu pot garanta acest lucru, nu putem sa nu luam in calcul ca Apple sa poata livra primul iPhone 5G abia in 2021. Insa…

Se pare ca aceasta perspectiva nu ii multumeste deloc pe Apple, asa ca ei iau in considerare dezvoltarea propriului modem 5G. Surse care pretind ca sunt apropiate de Apple indica faptul ca un important numar de ingineri ar fi fost detasati intr-un laborator in San Diego, California, pentru a accelera crearea unui modem 5G Apple. Sursa mentioneaza ca numarul celor care ar fi implicati in acest proiect este intre 1000 si 1200, iar in cazul in care aceste afirmatii se dovedesc corecte, inseamna ca Apple si-a cam pierdut increderea in Intel pentru livrarea tehnologiei 5G pentru iPhone.

Este cunoscuta intentia lui Apple de a limita dependenta de componente create de alte firme, asa ca eforturile masive de a crea un modem 5G “in casa” sunt cat se poate de firesti. Se presupune ca Apple are urma sa dezvolte modemul propriu apoi sa apeleze la Samsung sau TSMC pentru a-l fabrica.

Chiar si asa, este destul de greu de crezut ca acest modem va putea fi gata pentru telefoanele din 2020, insa e imbucurator sa vedem ca Apple face eforturi serioase pentru a prinde din urma competitia la capitolul standarde de comunicare wireless. Daca va doriti un telefon Apple echipat 5G va trebui sa mai asteptati, asa ca o idee buna ar fi sa faceti o vizita la un atelier de reparatii pentru a va readuce terminalul intr-o stare cat mai buna, poate chiar cu o inlocuire sticla iPhone, care sa il faca sa arate iarasi ca nou.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.