Apple se asteapta sa vanda 100 milioane de noi iPhone

/, IOS, iPhone/Apple se asteapta sa vanda 100 milioane de noi iPhone

Apple si-a rezisuit din nou estimarile de vanzari care privesc cele trei noi modele de iPhone care vor fi dezvaluite anul acesta. Dupa ce estimarile initiale au fost ponderate cu un procent masiv, de aproximativ 20%, se pare ca fabricantul din Cupertino vede viitorul in temeni mai optimisti. Apple se asteapta ca nu mai putin de 100 milioane de modele noi de iPhone sa fie livrate in perioada ce urmeaza lansarii acestor telefoane.

Interesant este faptul ca aproape o treime din aceasta suma impresionanta o reprezinta telefoanele cele mai ieftine pe care Apple intentioneaza sa le scoata pe piata. Este vorba despre modelul cu ecran de 6.1” si ecran LCD, despre care cele mai optimiste estimari ale analistilor Apple cred ca va atinge pragul de 30 de milioane de unitati. Acest telefon „de buget” nu va benefica de 3D functia Touch, care se pare ca intra intr-un con de umbra, atat in preferintele utilizatorilor, cat si ale lui Apple.

Despre modelul de 5.84” cu ecran OLED se crede ca va fi comandat de aproximativ 25 milioane de clienti, si el ar reprezenta succesorul lui iPhone X. Apple nu ar trebui sa aiba nici o problema in integrarea tehnologiilor existente in noul model X de baza, dar totusi e interesant ca nu el reprezinta grosul veniturilor estimate de Cupertino.

Telefonul care vine insotit de cele mai mari asteptari ramane ceea ce se vrea a fi iPhone X Plus, un terminal cu un ecran ecran OLED urias, daca ne raportam la cum sunt modelele care i-au precedat in ultimii 10 ani. El vine cu un display de 6.5”, ceea ce il face mai degraba sa fie catalogat drept phablet, iar Apple mizeaza ca toate caracteristicile de top vor contribui la vanzare de aproximativ de 45 milioane de unitati.

iPhone X s-a dovedit a fi pana la urma un succes, impotriva criticilor care se plangeau de pretul piperat; se pare ca reteta lui va fi replicata in ceea ce priveste noul flagship Apple, asa ca ne putem astepta la aceleasi critici, urmate totusi de un succes comercial masiv.

Pana la aparitia in magazine a noilor telefoane Apple inca nu stim cu exactitate cat de dificila va fi o inlocuire ecran iPhone, dar speram ca atelierele specializate sa includa cat mai repede aceste piese de schimb pe listele lor.