Apple updateaza camera de selfie a lui iPhone Xs si Xs Max in iOS 12.1

/, IOS, iPhone/Apple updateaza camera de selfie a lui iPhone Xs si Xs Max in iOS 12.1

Apple a anuntat ca va updata software-ul foto pentru iPhone Xs si Xs Max in versiunea 12.1 a sistemului de operare iOS. Aceasta declaratie vine dupa ce mai multi posesori ai acestor modele s-au plans de faptul ca fotografiile facute cu camera de selfie au un efect bizar de netezire a pielii si care face ca aceste imagini sa nu fie conforme cu realitatea. Acest efect era mai pregnant in fotografiile facute in conditii de luminozitate scazuta.

Fabricantul nord-american a replicat ca nu foloseste filtre de infrumusetare pentru aceste fotografii dar va investiga plangerile clientilor. Dupa analize efectuate, s-a descoperit si cauza probabila a acestui efect. Specialistii Apple au descoperit ca problemele apareau in softul care administeaza functia Smart HDR (High Dynamic Range).

Practic, software-ul alegea unul din cadrele capturate cu o expunere mai lunga, menita a permite ca o cantitate mai mare de lumina sa ajunga la senzorul optic. Totusi, aceste cadre cu expunere mai lunga erau putin blurate din cauza absentei stabilizarii optice, de unde rezulta o imagine un pic mai „fina” si cu mai putine detalii. In mod normal, cele mai fine detalii sunt inregistrate de o imagine capturata cu o expunere mai mica, dar in versiunea curenta, software-ul lui Apple nu face aceasta alegere.

Acest lucru va fi reparat intr-o noua versiune a lui iOS, 12.1, pentru care Apple deja efectueaza testele Beta. Astfel, software-ul care administreaza camerele de pe iPhone Xs si Xs Max va alege ca si imagine primara cadrul care contine cele mai multe detalii, pentru a evita in acest fel nedoritul efect de „netezire” a suprafetelor.

Desigur, unii sceptici considera ca Apple a testat un filtru de infrumusetare despre care credeea ca va fi imbratisat de cea mai mare parte a clientilor. Cum acest lucru nu s-a intamplat, ei considera ca Apple au preferat sa gaseasca un tap ispasitor in software-ul Smart HDR.

Dincolo de aceste supozitii, este bine sa aflam ca Apple va repara acest inconvenient in curand. Asa ca nu aveti motive sa ajungeti cu telefonul dumneavoastra la un service iPhone, cel putin nu din cauza asta.