Apple va informa clientii cand bateria se deterioreaza

/, IOS, iPhone/Apple va informa clientii cand bateria se deterioreaza

Vesti bune pentru utilizatorii de iPhone. Guvernul britanic a emis un comunicat din care reiese faptul ca Apple se angajeaza sa ofere utilizatorilor informatii clare si accesibile legate de calitatea bateriilor telefoanelor fabricate de gigantul nord-american.

Aceasta miscare vine in completarea angajamentelor de transparenta asumate de Apple dupa scandalul supranumit Batterygate. Datorita deteriorarii bateriilor, telefoanele Apple afectate nu mai puteau functiona la parametrii specificati initial, iar pentru a salva din timpul de utilizare cu o singura incarcare, Apple a modificat pe ascuns anume parti din software, cauzand telefoanele sa incetineasca substantial.

Dupa ce aceasta miscare a iesit la iveala, Apple a prezentat scuze publice, oferind utilizatorilor afectati o inlocuire de baterie la doar 29 de dolari, fata de 69, cat costa in mod normal. In urma scandalului Batterygate, Apple a trebuit sa inlocuiasca in jur de 11 milioane de baterii, fata de cele 1-2 milioane pe care le estimase. In plus, odata cu lansarea lui iOS 11.3, Apple a trebuit sa adauge un indicator in meniul telefoanelor sale care sa le spuna clientilor daca bateria terminalului poate sustine “performanta optima” sau trebuie inlocuita.

Noile reglementari ale UK Competition and Markets Authority cer ca Apple sa specifice in termeni neechivoci si accesibili daca un update de software va afecta negativ performanta telefoanelor actuale si a celor viitoare. Astfel, clientii vor putea afla in orice moment de ce performante este capabil telefonul lor si daca bateria le poate furniza energia necesara operarii in parametri normali.

Astfel, in cazul in care telefonul dumneavoastra Apple da semne de slabiciune, dar nu mai este in garantie, aveti optiunea de a merge la un service iPhone la timp, pentru a solicita o inlocuire de baterie care sa va permita sa va folositi terminalul la reala lui capacitate, fara frustrarile cauzate de performanta scazuta sau de inchideri neasteptate.