Apple va servisa inclusiv bateriile neoriginale

/, IOS, iPhone/Apple va servisa inclusiv bateriile neoriginale

Cele mai recente stiri din tabara Apple ar trebui sa ii bucure pe utilizatorii de iPhone care si-au instalat baterii non-Apple. Fabricantul nord-american a declarat ca inclusiv aceste telefoane sunt eligibile pentru reparatii in garantie, lucru care pana acum fusese interzis.

Aceasta miscare ii favorizeaza in special pe cei care au cumparat baterii declarate ca fiind originale, dar au primit unele produse de catre terte companii. Mai mult, Apple adauga ca pana si telefoanele cu baterii contrafacute sunt parte a acestui program.

Programul a fost extins de la ecrane la baterii, dar Apple precizeaza ca doar aceste doua componente sunt acceptate. Posesorii de iPhone care au instalat alte sasiuri, placi de baza, microfoane, porturi lightning, butoane de volum, camere sau orice alta piesa non-Apple nu se califica pentru reparatii gratuite in termenul de garantie.

Compania din Cupertino mai adauga ca reparatiile sunt gratuite doar in cazul in care defectul reclamat nu a fost cauzat de instalarea acestei baterii non-Apple. In caz contrar, costurile de reparare vor trebui suportate integral de catre client.

In cazul in care bateria contrafacuta pe care ati instalat-o recent in iPhone nu mai functioneaza cum trebuie si doriti sa va readuceti telefonul la parametrii intiali, il puteti asadar duce la un service Apple oficial pentru reparatii, lucru care pana acum nu va era permis.

Va trebui, desigur, sa platiti pentru aceasta inlocuire a bateriei cu una originala, dar macar ea vine cu garantia piesei si a lucrarii. Astfel, veti putea macar beneficia de o componenta originala si de garantia lucrarii fara a apela la piese indoielnice si care nu se vor putea ridica niciodata la asteptarile pe care le aveti de la produse certificate.

Daca planuiti sa faceti reparatii dar nu sunteti chiar atat de bucurosi cu preturile lui Apple, ati face bine sa apelati la un service iPhone autorizat si nu la tot soiul de persoane care pretind ca pot efectua aceste operatiuni si care de obicei lucreaza cu piese de provenienta dubioasa.