Aproape doua miliarde de dispozitive iOS vandute

/, IOS, iPhone/Aproape doua miliarde de dispozitive iOS vandute

Apple se apropie de un prag istoric, acela de a fi livrat dispozitivul iOS cu numarul 2 miliarde. In marea lor parte, gadgeturile care ruleaza sistemul de operare mobil al lui Apple sunt iPhone, a spus CEO-ul companiei, Tim Cook, in recenta prezentare de ieri, ocazionata de lansarea a trei noi telefoane.

Lista include, bineinteles, fiecare device de la lansarea modelului intial de iPhone acum 11 ani, alaturi de restul dispozitivelor Apple care opereaza cu iOS, adica iPaduri si iPoduri. Dincolo de marketingul foarte bine gandit al lui Apple, aceasta cifra este si o masura a felului in care aceasta companie a schimbat lumea tehnologiei, prin prezenta masiva si adoptarea la scara larga a solutiilor propuse.

Sunt putine tari in care nu exista macar un magazin oficial Apple, iar aceste puncte de vanzare au ajuns sa atraga anual in jur de 500 milioane de vizitatori. In ciuda preturilor sensibil mai mari pe care le practica Apple, calitatea si designul produselor lor se pare sunt indeajuns ca sa ii faca pe multi vizitatori sa devina clienti.

Producatorul american se asteapta sa vanda peste 100 milioane de iPhone pana la finalul anului fiscal american, din care in jur de 70 de milioane ar fi modele Xs si Xs Max, diferenta reprezentand-o cel mai ieftin iPhone, Xr, care va fi disponibil pentru precomanda abia de la mijlocul lui Octombrie acest an.

Analistii din industrie estimeaza ca o parte din clientii Apple care isi doreau sa achizitioneze de la bun inceput un iPhone Xr s-ar putea indrepta catre Xs, platind o mica diferenta, in loc sa mai astepte. Este de notorietate faptul ca fanii entuziasti ai telefonului fabricat de Apple sunt adesea dispusi sa faca eforturi financiare suplimentare ca sa puna mana pe unul din dispozitivele dorite, asa ca e posibil sa vedem vanzari mai crescute ale modelului Xs.

Pana la aparitia in magazine a unei noi generatii de telefoane, Apple spera sa vanda peste 200 milioane de terminale per ansamblu. Sa vedem cate vor ajunge in urmatorul an in service-uri, pentru inlocuire ecran iPhone, probabail cea mai comuna reparatie pentru smartphone-uri.