Aproape jumatate din posesorii de iPhone vor telefon nou

/, IOS, iPhone/Aproape jumatate din posesorii de iPhone vor telefon nou

Un studiu recent indica faptul ca in anul 2018, Apple ar putea depasi succesul pe care l-a avut cand a lansat iPhone 6. Studiul de piata arata ca aproape jumatate din posesorii de telefoane Apple au intentii serioase de a achizitiona un telefon mobil fabricat de gigantul din Cupertino in perioada urmatoar.

Cu alte cuvinte, acestia planuiesc sa cumpere fie unul din telefoanele care vor fi anuntate in scurt timp, fie unul din modelele actuale, ale caror pret va scadea dupa amintitul anunt.

Desi studiul a fost realizat pe doar 530 de respondenti, procentajul celor care au declarat ca au intentia de a-si cumpara un nou iPhone a fost surprinzator de mare. 48% din cei intervievati au spus ca vor cumpara un telefon Apple nou in cursul urmatoarelor 12 luni, spre deosebire de doar 25%, anul trecut.

Venture Loop, cei care au realizat sondajul, spun ca acest procent trebuie ponderat un pic, intrucat nu intotdeauna nivelul declarativ se potriveste cu intentia precisa de a face achizitia. Totusi, rezultatele sunt imbucuratoare pentru Apple, intrucat reprezinta o crestere de aproape 100% fata de cifrele similare ale anului trecut.

Cat priveste posesorii de telefoan Android, 19% din cei chestionati au declarat ca vor cumpara un iPhone. La fel, avem de-a face cu o crestere fata de anul precedent, cand doar 12% aveau asemenea intentii.

Desigur, lansarile anului 2018 pot fi intrucatva comparate cu saltul tehologic introdus de iPhone 6. iPhone 6 a adus un nou design dupa cativa ani de stagnare, in care doar materialele din care era facut telefonul se schimbasera, alaturi de o marire a ecranului, minora in raport cu concurenta.

Faptul ca Apple va aduce pe rafturi trei noi modele de iPhone va influenta semnificativ piata anul acesta. Pe langa obisnuitul update al lui iPhone X, terminalul va primi un frate mai mare, Plus, dar si un terminal „ieftin,” cel putin dupa standardele Apple. De fapt, toate cele trei noi iPhone fac trecerea definitiva la o gama noua inspirata de modelul X, fara buton Home, dar cu Face ID si ecrane mai ample.

Aceste modificari par a fi indeajuns de atractive pentru a-i face pe cei care inca au iPhone 6 sau 7 sa faca pasul catre cele mai recente creatii Apple. Analistii prevad vanzari foarte bune in anul calendaristic ce va urma lansarii, cu cele mai optimiste cifre situandu-se in jurul a nu mai putin de 350 milioane de unitati vandute.

Asadar, poate ca ar fi cazul sa faceti o vizita la un service pentru a va aduce telefonul actual intr-o stare cat mai buna pentru revanzare, chiar daca se impune o inlocuire ecran iPhone. Lansarea noilor terminale Apple va avea loc in curand, si pe langa telefoanele noi, ne putem astepta la oferte foarte bune pentru restul gamei.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.