Bancile sunt ingrijorate de vulnerabilitatea securitatii lui Samsung

/, Blog, Samsung/Bancile sunt ingrijorate de vulnerabilitatea securitatii lui Samsung

Ecourile problemelor pe care le are Samsung cu vulnerabilitatile scannerului lor ultrasonic de amprenta de pe noile flagshipuri nu se lasa asteptate. Desi producatorul koreean a promis ca va incerca sa rezolve aceasta bresa majora de securitate printr-un update, au aparut deja primele banci care refuza utilizarea serviciilor lor prin intermediul terminalelor S10 si Note 10.

Una din primele banci care a decis sa suspende platile facute cu aceste telefoane prin autentificarea cu amprenta in aplicatiile lor este Nationwide Building Society. Posesorii de S10 care au deschise conturi la aceasta institutie financiara nu mai pot autoriza plati cu amprenta. Alte banci care au facut pasi similari sunt Bank of China, Hapoalim Bank din Israel si chiar KaKao Bank din Korea de Sud, care opereaza exclusiv online.

In cazul in care nu sunteti la curent cu cele mai recente probleme ale fabricantului koreean, va reamintim ca multi utilizatori au putut pacali senzorul ultrasonic de amprenta integrat in cel mai nou ecran Samsung prin simpla adaugare a unei folii de protectie din silicon. Ce este chiar mai ingrijorator e faptul ca in acest scenariu, au putut fi ocolite inclusiv amprentele inregistrate anterior instalarii unei folii.

Alaturi de S10 si Note 10, pe lista telefoanelor care au intrat in vizorul bancilor a intrat si tableta Galaxy Tab 6, al carei sistem de autentificare biometrica foloseste un scanenr optic care sufera si el de probleme asemanatoare.

Ramane de vazut care va fi raspunsul lui Samsung. Koreenii au anuntat ca investigheaza deja aceste cazuri si ca vor pregati de urgenta un update software care sa incerce sa elimine aceasta vulnerabilitate.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.