Cat de complicata e camera periscop a lui Samsung S20 Ultra 5G

/, Blog, Samsung/Cat de complicata e camera periscop a lui Samsung S20 Ultra 5G

Era si timpul pentru un video de-al lui JerryRigEverything care sa prezinte in detaliu alcatuirea lui S20 Ultra 5G. AM mai vazut asemenea filme, dar JRE este maestrul absolut al acestui tip de distrugeri. In mod nesurprinzator, demontarea unui S20 Ultra 5G pare a fi o operatiune destul de simpla, caci Samsung au creat un terminal in care componentele majore pot fi schimbat relativ usor.

Ajuta atat claritatea designului, cat si faptul ca nu au folosit suruburi neobisnuite care sa necesite unelte speciale. JRE ne avertizeaza ca va trebui sa avem mare grija cand desfacem capacul de sticla de pe spatele telefonului, intrucat forma lui cu margini curbate il predispune la crapaturi.

Cand vine vorba de o inlocuire de ecran Samsung, lucrurile sunt mai simple, intrucat displayul este aproape plat si deci mai usor de scos. Avand insa senzorul de amprenta integrat, acesta nu va putea fi schimbat independent.

Scopul principal al demontarii aceatui S20 Ultra 5G a fost analizarea camerei de tip periscop. Desi camerele principale sunt toate incluse intr-o structura metalica ce face inlocuirea lor individuala imposibila, JRE a remarcat cat de complexa este alcatuirea camerei periscop.

Desi a trebuit sa o distruga ireparabil, Jerry a reusit sa o desfaca si astfel avem acum o imagine mult mai buna a tehnologiei avansate folosite de Samsung la acest subansamblu. Camera are nu mai putin de cinci electromagneti pentru zoom si stabilizare a imaginii, ceea ce denota o minune a ingineriei care era de neconceput in urma cu cativa ani.

Un aspect mai putin placut este legat de cantitatea de adeziv folosit de Samsung pentru a fixa acumulatorul lui S20 Ultra 5G. Uneltele obisnuite cu care am incerca sa desfacem un telefon vor da gres, si va fi nevoie sa turnam cu grija o cantitate de alcool sub baterie, care sa dizolve adezivul inainte sa o putem desprinde.

In rest, Samsung nu au folosit o arhitectura foarte complicata, ceea ce face sa piesele sa poata fi deconectate si schimbate cu usurinta. Cel mai probabil nu sunt foarte ieftine, dar macar o inlocuire nu va dura mult timp.

JRE remarca faptul ca producatorul koreean nu a utilizat pasta termoconductoare sau spuma pentru a disipa caldura emanata de procesorul acestui telefon. S20 Ultra 5G are totusi un element de racire pe baza de camera de vaporizare, care pare sa isi faca treaba pe deplin. Testele efectuate pana acum nu arata insa ca terminalul s-ar incalzi excesiv nici cand este supus unui regim de lucru intens.

Cat despre absenta antenelor 5G din acest model pentru piata koreeana, acesta este o cu totul alta discutie.