Cat de mult se aseamana iPhone 8 si iPhone SE

/, IOS, iPhone/Cat de mult se aseamana iPhone 8 si iPhone SE

Nu a trebuit sa asteptam prea mult pentru a vedea cum este noul iPhone SE la interior. iFixit au pus rapid mana pe unul imediat dupa lansare si au trecut la demontarea lui, in special pentru a vedea ce scor de reparabilitate are acest terminal. In cele din urma, iPhone SE a primit nota 6 din 10, ceea ce inseamna ca este peste medie, iar asta este o veste buna. Un scor de 10 inseamna ca reparatiile pot fi efectuate cu mare usurinta, in timp ce un scor de 1 inseamna ca un telefon este aproape imposibil de reparat in afara fabricii sau al unui service instruit de producator.

Probabil nu este o noutate pentru nimeni sa afle ca noul iPhone este foarte-foarte asemanator cu iPhone 8, atat in ceea ce priveste aspectul, dar si o mare parte din componente. Cei de la iFixit au confirmat faptul ca Apple a folosit un ecran iPhone aproape identic cu cel al generatiei a 8-a.

El are aceleasi dimensiuni si aceeasi forma, iar diferenta consta in faptul ca nu mai foloseste tehnologia 3D Touch, in rest fiind interschimbabil intre cele doua modele. Sursa afirma insa ca cei care vor instala un display de iPhone 8 intr-un SE nu trebuie sa se astepte sa poata folosi 3D Touch, functionalitatea aceasta fiind dezactivata prin intermediul software-ului.

Bateria este si ea identica, doar ca are un alt model de cablu conector, ceea ce inseamna ca nu veti putea instala un acumulator de iPhone 8 intr-un SE sau vice-versa. Desi se zvonise ca modelul nou de SE va folosi camerele lui XR, acest lucru nu s-a intamplat, Apple preferand sa “recicleze” camerele lui iPhone 8. Totusi, ele au primit noi functii care sunt acum disponibile odata cu noul sistem de operare si noul procesor.

La fel s-a intamplat si cu motorul Taptic Engine, a fost preluat de la iPhone 8 fara modificari. Si antenele din iPhone SE au suferit cateva minime modificari, dar cam aici se opreste lista diferentelor dintre cele doua modele.

Astfel, se pare ca iPhone SE nu se adreseaza proprietarilor de iPhone 8, ci mai degraba celor care au inca modele din generatiile 7 sau 6, ori chiar mai vechi. Si bineinteles, Apple spera ca recent-lansatul SE va face cu ochiul si celor care vor sa treaca pe iOS fara sa fie nevoiti sa plateasca un pret foarte mare pentru un iPhone nou.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.