Cat vor costa noile iPhone?

/, IOS, iPhone/Cat vor costa noile iPhone?

Desi mai e ceva pana cand Apple va anunta oficial noile telefoane, primele estimari de pret au inceput sa apara. Cea mai recenta vine din partea lui Katy Huberty, analist cu vechi state de plata in agentia Morgan Stanley. Huberty a publicat recent estimarile preturilor de pornire ale telefoanelor pe care Cupertino le va lansa in aceasta toamna, si ele se situeaza, pe medie, usor sub preturile la care s-ar astepta lumea.

Pentru inceput, succesorul lui iPhone X, sau iPhone X 2, cum fusese el numit la un moment dat, ar putea aparea pe piata cu un pret de pornire cu 100 de dolari sub cel actual. Huberty crede ca Apple va pune in vanzare cea mai ieftina versiune de iPhone X nou cu un pret de $899, mai bine de 10% sub pretul telefonului de 5.8” lansat anul trecut.

Pretul de pornire al versiunii mari de iPhone X, cea cu ecran OLED de 6.5 inci ar urma sa se situeze imediar sub bariera psihologica de 1000 de dolari, dar Huberty nu exclude ca Apple sa pluseze, punand telefonul varf de gama la vanzare incepand cu 1099 USD in versiunea de baza.

Desi acest model de top se asteapta sa aduca cele mai insemnate profituri, pe modelul iPhone X initial, se pare ca majoritatea clientilor Apple asteapta nu nerabdare versiunea „buget”. Este, bineinteles, vorba despre modelul de 6.1 inci cu ecran LCD, despre care analista Morgan Stanley crede ca va aparea cu preturi de pornire intre $699 si $769.

Ramane de vazut care va fi pana la urma pozitia lui Apple referitoare a preturile terminalelor noi, si dca vor opta pentru a impulsiona vanzarile prin preturi un pic mai scazute, ori vor mentine separarea de restul producatorilor prin accentuarea diferentei de pret, in sens ascendent. Asteptam anunturile lui Apple, ca apoi sa vedem cum vor fi preturile reparatiilor, in special cea mai solicitata dintre ele, inlocuire ecran iPhone.