China a cumparat aproape jumatate din telefoanele 5G vandute pana acum

/, Blog, Huawei, IOS, iPhone, Samsung/China a cumparat aproape jumatate din telefoanele 5G vandute pana acum

Tehnologia 5G este inca in faza de debut, dar ea are mari sanse sa se raspandeasca in mare viteza in pietele mondiale. Au aparut primele statistici legate de vanzarile de terminale 5G din 2019, iar concluzia lor este una spectaculoasa. Aproape jumatate din telefoanele echipate cu modem 5G vandute in intreaga lume in 2019 au fost cumparate de clienti din China.

Cel mai mare jucator din piata terminalelor 5G din China ramane Huawei, alaturi de sub-marca lor Honor. Impreuna, ei au acaparat 74% din vanzarile acestui tip de telefoane. Samsung, pe de alta parte, a dominat pietele dinafara Chinei, acumuland 40% din vanzari.

Dincolo de simplele cifre, ramane intrebarea cate din aceste telefoane vandute in China chiar sunt folosite in retelele 5G. Specialistii in domeniu considera ca aceste retele sunt inca insuficient dezvoltate si ca multi clienti au dorit pur si simplu sa fie pregatiti pentru viitor. Abonamentele 5G sunt si destul de scumpe in acest moment, pe langa faptul ca retelele sunt abia la inceput, fiind disponibile doar in cateva mari orase.

Odata cu dezvoltarea lor insa, preturile conectivitatii vor scadea, iar aria de acoperire va creste simtitor. Cei care au deja terminale cu modem 5G se vor putea bucura primii de aceasta extindere, asa ca, cel putin in tarile in care operatorii de telefonie au demarat deja constructia de turnuri 5G, viitorul este stralucitor.

Ramane de vazut cum va evolua piata dupa ce Apple va lansa noile modele de iPhone 12, care vor avea toate conectivitate 5G. Analistii considera ca momentul in care gigantul din Cupertino va pune in vanzare aceste telefoane va coincide cu inceputul unei ascensiuni fulminante a lui Apple in statisticile vanzarilor de terminale 5G.

Predictiile deja facute estimeaza ca Apple ar putea ajunge in fruntea clasamentului vanzatorilor de telefoane 5G pana la sfarsitul acestui an, atat datorita notorietatii, cat si faptului ca vor redesena complet iPhone-ul si ii vor adauga acest nou tip de conectivitate.

Daca va doriti un telefon 5G, ar fi o idee buna sa va aduceti modelul curent intr-o stare cat mai buna pentru revanzare, facand un drum la un service GSM.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.