Chinezii BOE ar putea vinde ecrane de iPhone lui Apple

/, IOS, iPhone/Chinezii BOE ar putea vinde ecrane de iPhone lui Apple

Producatorul chinez de ecrane BOE are ambitii mari si isi doreste sa ii detroneze pe Samsung din pozitia de lider in domeniul displayurilor OLED. Acest lucru nu este un secret, mai ales dupa ce BOE a inaugurat recent o a doua linie de productie si a inceput lucrarile la o a treia.

Desi BOE livreaza ecrane de top pentru flagshipurile Huawei, se pare ca au nevoie de un client si mai mare pentru a-i invinge pe koreeni. Iar cand vine vorba de branduri puternice in industria de telefoane mobile, ce alt nume mai rasunator s-ar putea gasi decat Apple? Profitand de tendinta lui Apple de a elimina orice monopol in lantul de aprovizionare, BOE ar putea veni cu o oferta tentanta pentru gigantul nord-american si nu ne-ar mira sa vedem viitoarele iPhone echipate cu displayuri fabricate de compania chineza.

In acest moment, Apple cumpara cele mai multe ecrane de iPhone de la Samsung, iar ele sunt compuse din doua straturi separate, deasupra panoului OLED fiind instalat readerul tactil. Samsung le-a propus lui Apple si o versiune de display care are senzorul tactil integrat in ecran, insa Apple nu au parut prea atrasi de acesta solutie, cel putin nu din partea koreenilor.

Surse care pretind ca sunt apropiate de Cupertino mentioneaza insa faptul ca BOE ar putea sa livreze un asemenea tip de ecran catre Apple, macar pentru teste, cu avantajul ca terminalele echipate cu aceasta tehnologie ar putea fi sensibil mai subtiri. Sperantele chinezilor rezida fix in dorinta lui Apple de a nu depinde de un singur fabricant de piese care intra in alcatuirea unui iPhone, dar pana la un contract incheiat se pare ca mai avem de asteptat.

Va fi desigur extrem de interesant de vazut in ce directa va merge Apple si cat de dificila va fi o inlocuire ecran iPhone in momentul in care ar fi adoptate displayurile fabricate de BOE.