Clientii Apple, dispusi sa plateasca mult pentru ecrane flexibile

/, IOS, iPhone/Clientii Apple, dispusi sa plateasca mult pentru ecrane flexibile

Banca UBS a dat publicitatii rezultatele unui sondaj efectuat in randul clientilor Apple, referitor la disponibilitatea lor de a plati un pret semnificativ mai mare pentru un dispozitiv cu display flexibil.

Procentajul celor care s-au aratat dispusi sa cheltuie sume importante pentru o tableta sau un telefon cu ecran flexibil s-a ridicat la 33%, ceea ce este un lucru imbucurator, cel putin pentru Apple. Analistii UBS au descoperit ca acesti clienti ar fi dispusi sa plateasca intre 400 si 500 de dolari pentru un dispozitiv cu ecran flexibil. Totusi cercetarea cuprindea atat intrebari legate de un posibil nou model de iPad cu un asemenea ecran, cat si unul de iPhone, asa ca rezultatele vor trebui “rafinate”.

Se zvoneste ca Apple ar putea prezenta un model de iPad cu display flexibil in 2020, cu o data mai realista de punere in vanzare undeva in 2021. Legat de un ecran iPhone flexibil, respondentii au mers pana la suma de 600 $ pe care ar plati-o in plus pentru un telefon mobil cu asa un display.

Desi mai multe terminale flexibile vor fi disponibile in curand la fabricanti precum Samsung sau Huawei, preturile lor sunt extrem de ridicate, iar tehnologia trebuie sa se maturizeze. Koreenii s-au lovit deja de primele necazuri cu Galaxy Fold, care a esuat lamentabil cu cateva saptamani inainte de lansare, esecul fiind unul tehnologic, fara a avea nici o legatura cu pretul estimat la aproape 2000$. Huawei urmeaza sa lanseze Mate X acest an, cu un pret de aproape 2600$, dar terminalul nu se va vinde in SUA pentru inceput.

Analistii UBS spun ca un telefon cu ecran flexibil ar trebui sa coste undeva sub 2000$ cu o echipare de top pentru a deveni popular si inafara cercului de impatimiti de tehnologie care “nu se uita la bani”. Urmeaza sa vedem si cum va fi noul telefon “cu clapeta” al lui Motorola, o reinventare a celebrului RAZR, asteptat sa coste cam 1500$, cu un ecran desfacut de 6.5″, dar fara a beneficia de cel mai puternic procesor al gamei.