Crestatura micsorata a lui iPhone 13 apare in primele randari

/, IOS, iPhone/Crestatura micsorata a lui iPhone 13 apare in primele randari

Dupa ce in urma cu doar cateva saptamani aparusera in mediile online primele fotografii care pareau sa infatiseze forma sticlei ce ar urma sa protejeze noul ecran iPhone, avem acum in premiera un film in care apare un model printat 3D al acestui telefon.

Nu exista desigur nici o certitudine inca asupra designului crestaturii din partea superioara a ecranului, insa macheta printata 3D pare sa coincida la acest capitol cu ce vazusem la primele ecrane. Difuzorul a fost mutat in extremitatea de sus, fix pe marginea telefonului, intre display si muchia sasiului, eliberand astfel o suprafata generoasa in cadrul crestaturii, iar camera de selfie in partea stanga a modulului.

Senzorii par a fi fost micsorati si grupati mai compact, fara a fi afectata functionarea lor. Mai mult, se crede ca Apple vor aduce pe piata o noua generatie de senzori Face ID, care sa fie mai precisi si mai rapizi, pentru o experienta mai buna in utilizare.

In rest, viitoarea generatie de iPhone, asteptata a se lansa anul acesta in luna septembrie, pastreaza liniile celei anterioare, cu ecrane plate si muchii mai patratoase. Si dimensiunile displayurilor raman neschimbate, 5.4” pentru 13 mini, 6.1” pentru 13 si 13 Pro, si 6.7” pentru 13 Pro Max. Terminalele din gama Pro au trei camere si senzor LiDAR, in timp ce versiunile standard au doar doua camere.

Se mai zvoneste ca in 2022 crestatura ar putea fi inlocuita de o perforatie, macar pe terminalele Pro, iar prezenta portului Lightning fiind si ea un lucru care se afla inca in dezbateri. Este posibil ca iPhone 13 Pro si Pro Max sa primeasca ecrane de tip LTPO, care sa permita rata de refresh dinamica de la 1 Hz la 120 Hz, in functie de tipul de continut afisat, dar Apple inca pastreaza o tacere adanca in legatura cu acest subiect.