Cum afecteaza ecranul de 120 Hz bateria lui S20 Ultra 5G

/, Blog, Samsung/Cum afecteaza ecranul de 120 Hz bateria lui S20 Ultra 5G

Odata cu S20 Ultra 5G, Samsung au introdus optiunea de a utiliza ecranul telefonului cu o rata de refresh de 120 Hz. Acest lucru imbunatateste semnificativ experienta vizuala atunci cand vine vorba de browsing si mai ales jocuri, fara insa a produce efecte spectaculoase la vizionarea de continut video.

Majoritatea platformelor de video ruleaza fisiere care sunt inregistrate la 24, 30 sau 60 fps, asadar, o rata de refresh atat de ridicata pe cat poate afisa displayul lui S20 Ultra 5G nu are un impact vizibil asupra imaginii.

Rata de refresh de 120 Hz nu este disponibila la toate rezolutiile de care este capabil noul ecran Samsung, iar expertii din industrie au speculat ca aceasta optiune ar putea avea un impact negativ asupra duratei de utilizare a telefonului cu o singura incarcare. Pentru a demonstra aceasta, au fost efectuate cateva prime teste, iar rezultatele au confirmat asteptarile: cu optiunea de 120 Hz activata, bateria tine mai putin.

Diferenta intre timpii de utilizare a fost notabila, de aproape 20 de procente. Astfel, un S20 Ultra 5G cu ecranul setat la 60 Hz, a functionat neintrerupt timp de 12 ore si 23 de minute. Cu optiunea de 120 Hz, aceasta valoare a scazut la 10 ore si 2 minute, indicand un impact deloc de neglijat asupra bateriei, in ciuda capacitatii ei impresionante, de 5000 mAh.

Se zvoneste ca Samsung ar putea aduce rata de refresh de 120 Hz pe S20 Ultra 5G si la rezolutii mai mari decat suporta acum, dar unele voci spun ca procesorul grafic al telefoanelor echipate cu Exynos nu ar face fata cu brio acestui scenariu. In plus, urmeaza a fi facute teste mai amanuntite ale impactului asupra bateriei la 120 Hz, iar in cazul in care se va dovedi ca telefoanele se descarca prea repede, nu credem ca Samsung va ridica limitarile actuale.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.