Cum ar putea arata ecranele Samsung cu camera integrata

/, Blog, Samsung/Cum ar putea arata ecranele Samsung cu camera integrata

O camera de selfie integrata in displayul unui telefon mobil este, fara indoiala, unul din telurile catre care aspira industria de resort de multi ani. Samsung nu fac nota discordanta in acest domeniu si incearca de ceva vreme sa gaseasca solutia tehnica ideala pentru a scapa de crestaturile si perforatiile din ecranele telefoanelor lor, insa deocamdata se pare ca mai avem de asteptat pana la obtinerea unor rezultate notabile.

Koreenii au depus la USPTO (United States Patent and Trademark Office) un patent pentru un nou tip de ecran Samsung pe care l-am putea vedea transpus intr-un produs comercial intr-un viitor nu prea indepartat. Ideea din spatele lui nu este una noua, intrucat atat si Oppo, cat si ZTE au fabricat deja displayuri asemanatoare. Samsung spera insa sa exceleze acolo unde celelalte doua firme au esuat, bazandu-se probabil pe divizia proprie de displayuri si de resursele de cercetare de care dispun.

Principiul este unul destul de simplu. Camerele si ceilalti senzori vor fi amplasate la locul lor obisnuit, insa de asceasta data, in spatele ecranului. Displayurile de acest tip vor avea zone cu densitati de pixeli diferite, cu o rezolutie mai mica in dreptul camerelor si senzorilor, care ar permite trecerea unei cantitati sporite de lumina din exterior.

Spre deosebire de concurenta, Samsung considera ca aceste zone de mai mica densitate ar putea fi de dimensiuni mai mari, si pozitionate in diverse locuri pe ecrane, simuland perforatiile existente dar si crestaturile, fiinfd amplasate central sau chiar in colturi.

Cei mai optimisti fani ai lui Samsung spera sa vada aceasta tehnologie implementata chiar incepand cu anul acesta, pe noua generatie de Galaxy Fold, insa nu avem vreo informatie in acest sens. Ce pare a fi insa destul de clar este faptul ca momentul in care koreenii vor livra un telefon cu o camera integrata in display pare a se apropia din ce in ce mai mult.