Cum ar putea arata iPhone 9

/, IOS, iPhone/Cum ar putea arata iPhone 9

Desi inca nimeni inafara de Apple nu stie exact cum se va numi succesorul lui iPhone SE, Steve Hemmerstoffer, cunoscut in mediul online ca si OnLeaks a dat publicitatii o randare digitala a acestui telefon. De retinut e faptul ca el s-ar putea numi iPhone 9, asa cum spun mai multe voci apropiate producatorului nord-american, dar pana la o confirmare oficiala se pare ca mai avem un pic de asteptat.

Daca iPhone SE a fost bazat pe designul lui iPhone 5, iPhone 9 va imprumuta elemente din arhitectura modelelor 8 si XR, in timp ce componentele electronice ar urma sa fie aduse la zi.

Acest terminal are atat fata cat si spatele din sticla, cu mentiunea ca vom avea de-a face cu un ecran iPhone care are marginile superioara si inferioara foarte generoase, intocmai ca iPhone 8. Datorita acestui aspect, iPhone 9 va continua sa foloseasca tehnologia Touch ID introdusa odata cu generatia a 5-a a telefoanelor Apple. Renuntarea la Face ID a fost impusa de ratiunile de costuri de productie, intrucat Cupertino a dorit ca acest model sa aiba un pret de vanzare cat mai mic, asteptat a porni de la 400 de $.

Succesorul lui SE ar fi echipat cu un ecran de 4.7″, pe tehnologie LCD, intocmai ca cel de pe generatia a 8-a, desi spatele de sticla ar urma sa fie fabricat din acelasi material ca cel folosit la modelul iPhone 11. Pe spate vedem o singura camera si un flash LED, dar ea va fi cel mai probabil una din noua generatie.

Pe partea de procesare, iPhone 9 este asteptat cu A13 Bionic si 3 GB de memorie RAM, in timp ce stocarea minima ramane inca un mister. Desi Apple inca lanseaza telefoane cu 64 GB, aceasta optiune se poate dovedi adesea insuficienta in cel mai scurt timp, in special pentru posesorii care nu isi descarca fotografiile si filmele in iCloud sau pe un alt suport digital. De retinut ca iPhone 9 ar urma sa mentina portul Lightning, spre deosebire de generatia din acest an, de la care toata lumea spera ca va implementa USB-C ca si standard.

Am putea vedea iPhone 9 lansat in luna martie, impreuna cu versiunile noi ale tabletelelor iPad Pro de 11 si 12.9″.