Cum ar putea fi Galaxy Note 10?

/, Blog, Samsung/Cum ar putea fi Galaxy Note 10?

Anul acesta Samsung va lansa cea de-a 10-a generatie a phabletului Note, si acest terminal este inconjurat de o multitudine de zvonuri si speculatii. In principal, acest lucru se intampla deoarece telefoanele Note au fost in permanenta varful tehnologiei lui Samsung, oferind cateva functii in plus fata de flagshipurile seriei S. Iar gandindu-ne la ce au adus pe piata S10 si Fold, e lesne de inteles de ce asteptarile in ceea ce priveste Galaxy Note 10/X sunt atat de mari.

Majoritatea specialistilor sunt de acord ca Note 10 nu va avea un design flexibil, din cauza ca Samsung inca nu a pus la punct indeajuns de bine aceasta tehnologie si va vrea sa joace o carte sigura. De la Note 10 se asteapta vanzari serioase, si cel mai probabil, producatorul koreean nu va fi dispus sa riste nici un pic. In plus, clientii fideli ai lui Note apreciaza acest terminal tocmai pentru ecranul sau mare si e greu de crezut ca se vor multumi cu un ecran inalt si ingust cum e cel exterior al lui Fold.

Zvonurile mai mentioneaza ca Galaxy Note 10 ar putea fi primul telefon Samsung fara nici un buton fizic. Samsung nu ar fi primul producator care incearca acest drum, dar pana acum nimeni nu a reusit sa livreze o experienta de utilizare suficient de satisfacatoare incat sa creeze un trend. Desigur, asa un telefon ar putea fi construit, dar feedback-ul haptic ar trebui sa fie incredibil de bun si precis, pentru a le confirma utilizatorilor ca au efectuat intr-adevar o anumita comanda.

Cat priveste ecranul, phableturile Note au fost intotdeauna cele mai generoase in intreaga gama Samsung, iar Note 10 nu are motive sa faca vreo exceptie. Asadar, asteptarile ca displayul lui sa fie mai mare decat al versiunii 5G a lui S10+ sunt cu totul intemeiate. Modelul 5G are un ecran de 6.4″, in timp ce Note 10 ar putea veni cu un display de 6.6″ sau chiar de 6.75″, cu majoritatea vocilor inclinand spre varianta din urma. Desigur, un sensor ultrasonic de amprenta se pare ca este in carti, mai ales dupa ce a fost introdus deja de familia S10 si este asteptat si pe telefoane mai ieftine.

Pe partea de procesare, Note 10 ar putea veni cu un nou procesor Exynos 9825 pe 8 nm, pregatit pentru 5G, desi versiuni 4G sunt, bineinteles, posibile. Cum Samsung a demarat deja productia la scara larga a cipurilor de 12 GB de RAM, un Note 10 cu asa echipare este foarte probabil.

La capitolul camere, Note 10 ar putea avea 4 camere principale, din care una de tip Time of Flight, un ajutor indispensabil in lumea realitatii augmentate si a VR-ului. Camerele de selfie ar putea ramanea doua la numar.

Un mare salt ar putea fi facut in cazul bateriilor, asta daca Samsung va decide sa foloseasca bateriile pe graphen pentru prima data. Aceste baterii se incarca de pana la 5 ori mai rapid decat cele pe litiu si pot imagazina cu pana la 45% mai multa energie decat cele curente. In plus, nu ar mai avea in componenta elemente periculoase care sa duca la un nou Batterygate.

Pretul minim estimat pentru Galaxy Note 10 incepe de pe la 1100$, dar pana la sfarsitul verii nu ramane decat sa asteptam informatii venite din surse oficiale, voit date catre presa sau dezvaluite de “spioni”.

In cele din urma, cu cat este ecranul mai mare, cu atat cresc sansele unor pagube, iar costurile de inlocuire ecran Samsung vor creste si ele, asa ca ati face bine sa aveti grija de noul Note.