Cum arata Samsung S10 la interior

/, Blog, Samsung/Cum arata Samsung S10 la interior

A aparut primul film cu un Samsung S10 desfacut complet, bineinteles, venind din partea celebrului vlogger de tehnologie Jerry Rig Everything. Acest video ne arata in detaliu cum este construit noul flagship Samsung, dar si cat de greu de reparat au devenit telefoanele premium ale koreenilor.

Jerry insusi precizeaza ca Samsung pare a se fi inspirat din filozofia lui Apple in constructia lui S10, intrucat l-a facut mult mai putin reparabil decat modelele anterioare. De exemplu, pana acum, portul USB-C era modular, in timp ce la S10, el este sudat pe placa de baza. Daca pana acum, un port defect putea fi inlocuit cu unul nou ce putea fi cumparat de pe internet cu aproximativ 15 dolari, acest lucru nu mai este posibil.

La fel, bateria nu mai are acele etichete atasate, care ajutau la extragerea ei in cazul in care ar fi trebuit schimbata. La S10 este mult mai dificil de desprins bateria de pe sasiu, existand riscul unor distrugeri adiacente. Adaugand un cost estimat de aproximativ 50$ doapr pentru baterie, la care se adauga orele de munca, ne dam seama ca aceasta operatiune nu va fi una chiar ieftina inafara garantiei.

Unul din cele mai importante aspecte ale disecarii lui S10 este constructia ecranului. Se pare ca incaepand cu acest model, nu mai este posibila o inlocuire sticla Samsung, intrucat touchscreenul este sudat de stratul exterior. Mai mult, scannerul de amprenta ultrasonic nu se poate desface de pe ecran, si astfel inlocuirea lui devine imposibila.

In cazul in care spargeti ecranul unui S10, este posibil ca scannerul de amprenta sa nu mai functioneze, dar nici nu veti putea schimba doar sticla telefonului, fiind nevoie de un intreg modul de ecran pentru acesta. Operatiunea pare a fi destul de dificila si chiar riscanta, asa ca va trebui sa aveti mare grija de telefonul dumneavoastra.

Asteptam ca suficiente S10 sa ajunga la clientii finali pentru a ne da seama de ce presupune cu adevarat utilizarea lui. Frumos, puternic si elegant, Samsung S10 ar putea ascunde insa costuri de reparatie insemnate.