Cum dezactivati 5G pe Note20 Ultra si alte telefoane Android

/, Blog, Samsung/Cum dezactivati 5G pe Note20 Ultra si alte telefoane Android

Nu exista nici o indoiala asupra faptului ca 5G reprezinta viitorul conectivitatii mobile, in ciuda faptului ca acest tip de retele este abia la inceput, iar semnalul 5G este disponibil in doar cateva zone de pe glob. Cu toate acestea, fabricantii de telefoane mobile nu au pregetat sa adauge in oferta lor un numar crescand de terminale compatibile 5G, tocmai pentru a fi pregatiti pentru extinderea acestor retele.

Initial apanajul unor telefoane premium vandute cu preturi foarte mari, conectivitatea 5G isi croieste incet si sigur drum si catre gamele medii de pret. Astfel, clientii care isi doresc viteza maxima de internet fara a fi nevoiti sa plateasca in plus pentru un ecran Samsung de ultima generatie, 512 GB de stocare si 12 GB de RAM sau chiar mai mult, au posibilitatea de a alege telefoane cu preturi accesibile.

Chiar daca aveti un telefon 5G, veti observa ca in doar putine locuri aveti acoperire pentru acest tip de semnal. Daca lasati terminalul in mod 5G, el va cauta constant aceste retele, iar acest lucru va avea un impact negativ asupra duratei bateriei. 5G si asa consuma mai mult decat retelele 4G, iar procesul de scanare va face ca o incarcare a acumulatorului sa dureze semnificativ mai putin. Cel mai istet lucru pe care il puteti face este sa comutati manual modul de lucru al terminalului pe 4G, urmand a reveni la 5G in momentul in care ajungeti intr-o zona cu acoperire.

Pe telefoanele Android, incluzand si flagshipul Note20 Ultra, va trebui sa accesati meniul Settings, apoi pe cel intitulat Connections. Acolo veti gasi sub-meniul Mobile Networks si dupa ce apasati pe el veti ajunge in pagina cu Data Roaming, Access Point Names, Network Operators, meniul de alegere al simului principal si, cel care ne intereseaza, Network Mode.

Acolo veti observa ca sunt listate toate tipurile de conexiuni, de la 2G la 5G. Aveti moduri 2G sau 3G restrictionate dar si 3G/2G auto, 4G/3G/2G auto si 5G/4G/3G/2G auto. Telefonul va veni cu aceasta optiune bifata din fabrica, insa va trebui sa o alegeti pe cea “4G/3G/2G auto connect”. In acest mod, telefonul va inceta sa scaneze zona dupa semnal 5G, iar dumneavoastra veti putea beneficia de cele mai bune viteze din acel loc, menajandu-va astfel bateria.

De retinut ca aceste modificari sunt reversibile foarte usor, urmand aceiasi pasi si alegand modul de retea 5G auto connect atunci cand credeti ca sunteti intr-o zona cu acoperire 5G.