Cum repara Samsung noul Galaxy Fold

/, Blog, Samsung/Cum repara Samsung noul Galaxy Fold

Se pare ca Samsung s-au grabit nitel cand au decis sa trimita primele Galaxy Fold pentru recenzii catorva oameni din presa de specialiate, intrucat nu putine telefoane s-au confruntat cu defectiuni majore ale ecranului. Producatorul koreen incearca acum sa repare pe ultima suta de metri acest telefon flexibil, oferind de asemenea posibilitatea de a-si cere banii inapoi celor care l-au precomandat.

Una din cele mai semnificative erori in proiectarea ecranului lui Fold a fost amplasarea foliei externe de protectie. In mai multe cazuri, utilizatorii au considerat ca acea folie era una destinata transportului si au incercat sa o indeparteze, avariind in acest mod displayul. Fabricantul a emis ulterior o serie de avertismente care explicau faptul ca acea folie este parte componenta intr-un ecran Samsung flexibil si ca nu trebuie dezlipita, dar actiunea a fost tardiva.

Intregul lot de telefoane trimise initial a fost rechemat in fabrica, iar Samsung a modificat forma acestei folii. Ea acopera acum intregul ecran, nelasand nici o portiune descoperita, asa cum se intamplase in prima instanta. Marginile ei sunt acum pliate pe dupa marginea displayului flexibil, pentru a minimiza imboldul utilizatorilor de a o scoate sau de a incerca sa o lipeasca in locurile unde nu ar fi perfect atasata de ecran.

Cat despre spatiul liber din partile superioara si inferioara ale balamalei, Samsung a declarat doar ca “il va reduce seminificativ”, fara insa a detalia cum va face acest lucru. Certe este insa ca prin acele spatii se pot strecura obiecte de mici dimensiuni, praf, scame sau alte materiale, care pot ajunge sub ecran si care il pot afecta in mod negativ.

Ramane de vazut cum arata noul Fold in momentul in care vor incepe livrarile catre clienti. Oficialii Samsung nu au facut inca nici o declaratie despre cand va surveni acest moment, dar ne asteptam ca acest anunt sa fie facut in curand, intrucat data inceperii livrarilor este estimata a fi in jurul finalului lunii mai. Evident, toti ceilalti fabricanti care au planuri pentru telefoane mobile cu ecran flexibil sunt numai ochi si urechi pentru a invata cat mai mult din acest episod destul de tensionat in istoria industriei.