Cum testeaza Samsung ecranele lui Galaxy Fold

/, Blog, Samsung/Cum testeaza Samsung ecranele lui Galaxy Fold

Telefoanele cu ecrane flexibile ar putea deveni un trend masiv in doar cativa ani, daca ne luam dupa spusele celor de la Huawei, care au declarat ca iau in calcul sa isi mareasca decisiv oferta in aceasta directie. Ei au spus ca in 2021 este posibil ca majoritatea telefoanelor sa aiba ecran flexibil, dar pana la o asemenea miscare mai este inca de dezvoltat aceasta tehnologie.

Alaturi de Huawei, un alt mare producator de telefoane face pasi seriosi in popularizarea terminalelor flexibile. Este vorba de Samsung, care au lansat recent telefonul Galaxy Fold si care urmeaza in scurt timp sa inceapa expedierile catre clientii care l-au comandat.

Spre deosebire de Huawei, al carui ecran se afla la exterior, Fold are displayul la interior, secondat de un ecran extern. Displayul este acoperit cu un tip special de plastic, in loc de sticla, dar inca nu stim cum se va comporta el pe termen lung. La prima prezentare a lui Fold, Samsung mentionase posibilitatea ca dupa 10,000 de indoiri, acest ecran sa pastreze o urma in zona de flexare, dar ca se lucreaza la materiale noi, cu caracteristici mai bune.

Este inca incert daca Galaxy Fold-urile care vor fi livrate catre clienti pastreaza ecranul de la acea prezentare, ori ele au primit un nou strat extern. Ce este insa sigur este ca Samsung nu se sfiesc sa faca reclama agresiva pentru Fold, in ciuda faptului ca nu pot livra decat cantitati mici din acest terminal.

Pentru a-si arata increderea in tehnologia proprie, Samsung a dat publicitatii un clip din fabrica lor de displayuri, care ne prezinta mecanismul care testeaza proprietatile ecranului flexibil. Potrivit producatorului, aceste displayuri sunt indoite de 200,000 de ori, pentru a se asigura ca ele rezista in conditii stresante si nu dezvolta probleme. Testul pune la incercare atat ecranul flexibil, cat si articulatia mobila a telefonului.

Koreenii au mai declarat ca vor oferi o inlocuire ecran Samsung in primul an de utilizare pentru clientii care se vor dovedi nemultumiti de calitatea displaylui lui Galaxy Fold.