De ce e recomandat un service profesional pentru telefoane

/, Huawei, iPhone, Samsung/De ce e recomandat un service profesional pentru telefoane

Schimbarea unei baterii obisnuia sa fie o operatiune extrem de simpla pentru telefoanele de acum 4-5 ani, dar odata cu introducerea terminalelor rezistente la praf si apa, acest lucru s-a schimbat. In zilele noastre, un asemenea telefon mobil are un ecran lipit de sasiu cu un adeziv special care nu permite patrunderea apei si prafului, dar exact acest lucru il face mult mai greu de reparat.

Desi exista pe piata nenumarate kituri pentru inlocuirea unei baterii, completate de explicatii detaliate ale procedurii, este mult mai intelept sa duceti telefonul la un service GSM autorizat, in special cand vine vorba de baterii.

Acumulatorii litiu-ion sunt cei mai performanti deocamdata, dar componentele lor ii pot face foarte periculosi in anumite scenarii. Litiul e un metal foarte reactiv in contact cu oxigenul, si se poate aprinde extrem de repede in cazul in care bateria unui mobil este perforata.

Cu acumulatorii sunt mai toti lipiti de sasiul terminalului, scoaterea lor in vederea inlocuirii poate fi adesea o operatiunea anevoioasa. O clipa de neatentie sau manevrarea improprie a uneltelor pe care le folositi poate duce la perforarea bateriei, iar de aici e doar un pas pana la un incendiu de mici dimensiuni dar cu temperaturi foarte mari. Litiul din baterii arde degajand o caldura foarte mare in timp foarte scurt, nefiind exclus ca sa aprinda si alte materiale inflamabile din jur sau sa cauzeze raniri serioase.

Un film postat recent pe Reddit infatiseaza un astfel de incendiu cauzat de o baterie umflata care a fost intepata si care a luat foc in mai putin de o secunda, distrugand telefonul. Norocul celui care facea operatiunea a fost ca podeaua nu era acoperita cu materiale inflamabile.

De fiecare data cand credeti ca aveti probleme cu bateria telefonului mobil, cea mai buna solutie e sa vizitati un service autorizat care are tehnicieni ce stiu sa manuiasca bateriile compromise si fac aceasta operatiune intr-un mediu controlat si pregatit inclusiv pentru evenimente neasteptate.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.