Doar iPhone 13 Pro ar urma sa aiba ecrane de 120 Hz

/, IOS, iPhone/Doar iPhone 13 Pro ar urma sa aiba ecrane de 120 Hz

Cele mai multe zvonuri indicasera ca cea de-a 12-a generatie de telefoane Apple ar fi urmat sa fie echipata cu un ecran iPhone care sa ruleze la o rata de refresh de 120 Hz. Cu putin timp inainte de lansarea acestor terminale, se speculase ca doar variantele Pro vor beneficia de aceasta functionalitate, insa intr-un final, toate cele patru modele au ajuns sa aiba displayuri de 60 Hz.

Vesti noi apar despre generatia urmatoare, despre care se spune ca va primi totusi optiunea de ecran ProMotion de 120 Hz. De la bun inceput se specifica faptul ca doar modelele 13 Pro si 13 Pro Max vor avea acest tip de display. Ele ar urma sa fie construite pe tehnologia LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide), in timp ce ecranele pentru 13 standard si 13 mini ar urma sa foloseasca LPTS (LTPS is Low-Temperature Polysilicon).

Ecranele lui iPhone 13 Pro si Pro Max vor putea cobora automat la o rata de refresh de pana la 1 Hz, ceea ce va permite o economie substantiala de curent in eventualitatea in care Apple va implementa si functia Always On Display, care este deja prezenta pe Apple Watch.

Ne putem astepta ca Apple sa supravegheze indeaproape productia compomentelor necesare introducerii ecranelor de 120 Hz pentru a evita problemele de aprovizionare cu care se confruntase anul trecut din cauza pandemiei. iPhone 13 mini si iPhone 13 raman cu ecrane asemanatoare cu cele de pe generatia a 12-a macar acest an, desi este de crezut ca intr-un final, toate telefoanele (cu exceptia, poate, a lui 13 mini) vor face pasul catre 120 Hz. La fel, se presupune ca Apple va reusi sa micsoreze crestatura din partea superioara a displayului, urmare a miniaturizarii unor componente.