Doua noi concepte de Samsung Z Fold3

/, Blog, Samsung/Doua noi concepte de Samsung Z Fold3

Samsung are planuri mari cu telefoanele mobile cu ecran flexibil si asta in ciuda faptului ca lansarea primelor modele a fost fie afectata de erori de proiectare, ca in cazul versiunii initiale a lui Fold, fie de preturile prohibitive ale acestor dispozitive. Chiar si asa, koreenii par sa mizeze mult pe viitorul acestor terminale si au declarat in mod oficial ca intentioneaza sa diversifice oferta incepand de anul acesta.

Prin urmare, era doar o chestiune de timp pana cand designerii au terminat primele randari digitale ale felului in care ar putea evolua segmentul telefoanelor cu ecran Samsung flexibil, iar cele mai recente eforturi ale lor arata intr-adevar spectaculos. Este imposibil de estimat daca aceste concepte sunt in vreun fel inspirate din informatii reale sau sunt doar simple speculatii ale unei imaginatii bogate, plecand de la patentele lui Samsung. Oricum ar fi, pare cert ca viitorul, cel putin cel al gigantului asiatic, include multe asemenea telefoane.

Randarea despre care vorbim astazi include nu una, ci doua versiuni Z Fold3, una mai interesanta decat cealalta. Primul concept, numit Dual-Fold, are o forma destul de intriganta si care ridica niste semne de intrebare privitoare la ergonomie. Practic, avem de-a face cu un segment de forma patrata, pe ale carui laturi sunt atasate inca doua jumatati de ecran. 

In loc sa aiba o balama in centru, acest concept pozitioneaza punctele de flexiune in lateral. In format deschis, acest terminal seamana cu o tableta obisnuita, cu precizarea ca pe spatele unuia din sferturile de ecan vom avea inca un display, in timp ce spatele sfertului juxtapus contine un modul de camere, fix in centru.

Celalalt concept a fost numit Tri-Fold si are doua balamale pozitionate simetric, care impart telefonul in trei segmente egale. Una din aceste balamale se indoaie in sens opus celeilalte, introducand practic un nou format si o noua experienta de utilizare. Filmul de mai jos explica mai bine directia in care ar putea evolua viitoare modele flexibile ale lui Samsung.